Politika

Varga visszaszólt Matocsynak – egyiküknek menni kell majd

Pestibulvar.hu

Az elmúlt időszakban nem az első eset, hogy Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter a nyilvánosság előtt esik egymásnak. Az első látványos összetűzésük a jüan kötvények kibpcsájtása kapcsán volt, mert a jegybank egyre jobban kezdett belefolyni az államadósság finanszírozásának kérdésébe.
 

Ennél is nagyobbat szólt, amikor Matolcsy páros lábbal szállt bele a Növekedés.hu oldalon a pénzügyminiszterbe. Az írásból a szakmai kérdések mellett személyes ellentétet is ki lehetett érezni. Legutóbb pedig Matolcsy arról kezdett el értekezni, hogy

A FIDESZ KORMÁNY 2014-BEN ELINDÍTOTT LAKÁSPOLITIKÁJA MÁR INDULÁSAKOR TÖBB SEBBŐL VÉRZETT, ÉS EGYÉRTELMŰ A KUDARCA.

 

Lehet, sokan ezt úgy értelmezték, hogy egyenesen Orbánnak ment neki Matolcsy, pedig valószínűleg Vargát akarta újracsak lejáratni. Varga nem sokat késlekedett a válasszal, és pénzügymineszterhez illően tényszerű választ adott: “már 115 ezerrel több lakás szerepelt a nyilvántartásban 2019-ben, mint amennyi volt 2010-ben. A csoknak és egyéb kormányzati intézkedéseknek köszönhetően 2015 óta folyamatosan emelkedik az új építésű lakások száma is. Míg 2015-ben az egész év alatt 7.600 lakás épült, addig 2018-ban 17.700, és 2019-ben csak szeptemberig már 10.300-ra nőtt az épített lakások száma”, így szerinte a kormány jó úton jár.

Varga arról a tényről feledkezik meg, hogy bár amit leírt, az valószínűleg helytálló, csak éppen az hiányzik belőle, hogy

2014 ÓTA ORSZÁGOSAN 104  SZÁZALÉKKAL, BUDAPESTEN 184  SZÁZALÉKKAL EMELKEDTEK A LAKÁSÁRAK.

 
Ma már 15 év kell ahhoz, hogy egy átlag jövedelemből megvásárolhassunk egy 90 négyzetméteres otthont. Egy pénzügyminisztertől elvártuk volna ezeket az adatokat is.

 

Az világosan látszik a sajtón keresztüli üzengetésből, hogy egyenlőre két kakas is kukorékol a Fidesz-kormány szemétdombján. Ezt valószínűleg hosszútávon nem fogja Orbán engedni, így is egyre több belső kritika és konfliktus lát napvilágot a kormánypárt házatájáról. A kérdés csak annyi, Matolcsy vagy Varga kerül ki győztesen a párharcból, és ki marad a Fidesz meghatározó gazdaságpolitikusa.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top