Politika

Ilyen gyáván még nem láttuk Orbánékat menekülni!

Pestibulvar.hu

Egyre kínosabb Orbánék számára a Czeglédy Csaba és társai elleni per. A Fidesznek annak idején jól jött, hogy megvádolhatták az MSZP-s kötődésű ügyvédet, hogy az általa vezetett Human Operator Zrt. állítólag nem akarta befizetni a közterheket, de ezt az állítást azóta sem sikerült bebizonyítani. Az ügy legújabb árulkodó fejleménye most az, hogy a Szegedi Törvényszéken




AZ EREDETILEG KIJELÖLT 3 FŐS BÍRÓI TANÁCS KÉT TAGJA IS KISZÁLLT BÜNTETŐÜGYBŐL.

 

Az értesülést megszellőztető hvg.hu szerint a a bírói tanács két bírója „egyéb ok”-ra hivatkozva lépett vissza és már ki is jelölték az utódjukat. Ám ez a látszólag technikai változás sokkal komolyabb, mint gondolnánk. Ugyanis egy június elején nyilvánosságra került belső, bírósági irat szerint

NINCS OLYAN BÜNTETŐBÍRÓ A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉKEN, AKIRE RÁ LEHETNE BÍZNI A CZEGLÉDY ÉS TÁRSAI ELLENI PERT.

 

A törvény ugyanis kimondja, hogy a vádemelést követően nem járhatnak el azok, akik az ügy korábbi szakaszában már részt vettek, illetve döntést hoztak az ügyben. Ilyen bíró pedig gyakorlatilag nincs ezen a bíróságon, mivel 2015 óta mindegyikük érintett lett. Vagyis a most kicserélt bírói tanács új tagjai sem hozhatnak ítéletet az ügyben.

CZEGLÉDY SZERINT TUDATOSAN JELÖLNEK KI ÍTÉLETHOZATALRA ALKALMATLAN BÍRÓKAT.

 




A megvádolt ügyvéd kijelentette: szerinte szándékosan vonnak be az ügybe olyan bírókat, akik miatt támadható az ítélet, mert szerinte a Fideszben „tudják, hogy nem követtünk el bűncselekményt, ezért jobb lenne nekik, ha eljárásjogi hiba miatt nyernénk”. Vagyis Czeglédy szerint elképzelhető, hogy tudatosan „hagyják, hogy elvérezzen az ügy”.

A FIDESZNEK MÉG MINDIG JOBB, HA ELJÁRÁSI HIBA MIATT VESZÍTENEK, MINTHA A BÍRÓSÁG KIMONDANÁ, HOGY ŐK HAZUDTAK ÉS ALAPTALANUL VÁDOLTAK.

 

Így futamodnak meg gyáván Orbánék: ha veszítenek is, arra azért sunyi módon odafigyelnek, hogy ezt tényszerűen ne lehessen a fejükre olvasni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top