Politika

Harrach szerint a KDNP-nek nincs feltétlen szüksége a Fideszre

MTI Fotó: Földi Imre

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője az RTL Híradó megkeresésére beszélt arról, hogy szerinte a pártja, a Fidesz nélkül is elég erős ahhoz, hogy bejutna a parlamentbe – közölte a 444.hu.




“NEM LENNE ÉRTELME KÜLÖN INDULNI, BÁR HOZZÁTESZEM, HOGY VAN A KDNP-NEK AKKORA TÁMOGATOTTSÁGA, HOGY HA EZ VALAMILYEN OK MIATT MEGTÖRTÉNNE, AKKOR MEGUGORNÁNK AZ 5 SZÁZALÉKOS KÜSZÖBÖT”

– mondta a KDNP frakcióvezetője.

 

Az RTL azért kereste meg a politikust, mivel a KDNP képviselői a Fidesszel karöltve megszavazták azt a Házszabály módosítást, miszerint a jövőben csak azok alakíthatnak majd frakciót a parlamentben, akik a választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párt képviselői voltak.

Ha szigorúan értelmezzük, akkor a KDNP-nek is országos listát kéne majd állítania 2022-ben ahhoz, hogy frakciója lehessen a parlamentben,

BÁR SZINTE BIZTOS, HOGY RÁJUK EZ AZ ÚJ PASSZUS NEM FOG VONATKOZNI.

 

A Kereszténydemokrata Néppárt utoljára önállóan 1998-ban indult választáson, amin mindössze 3 százalék körüli szavazatot szereztek, így eszerint ők nem jutnának be a parlamentbe. Harrach a sajtótájékoztatóján mégse ezt emelte ki, hanem az 1994-es választást, amin a KDNP 21, a Fidesz pedig 20 képviselőt tudott a parlamentbe ültetni.




 

A Házszabály módosítására azért volt szükség, mert a Párbeszéd úgy alakított frakciót, hogy egy MSZP-s és egy független képviselő ült be hozzájuk, ez pedig kiverte a biztosítékot a Kereszténydemokratáknál és a Fidesznél is.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top