Politika

Orbán polgárháborút akar kirobbantani a cigányokkal

Pestibulvar.hu

Határidőre sem fizette ki az utóbbi időben nyílt cigányellenes kijelentéseket tévő Orbán Viktor a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítési összegeket. Ezzel újabb határt lépett át, lényegében beismerte, hogy Magyarországon rá már nem vonatkoznak sem a törvények, sem a bírósági ítéletek, ő felülbírálhatja a bírói hatalmat is. Feleslegessé vált mind a különbíróságok létrehozása, mind az alkotmánybírósági reform, elvégre minek megpróbálni térdre kényszeríteni a bírói hatalmat, ha ő bármikor úgy dönthet, hogy úgysem hajtja végre a számára vesztes ítéleket.

 




De nemcsak azt ismerte be a mai nappal Orbán, hogy Magyarországon egyszemélyben ő a törvény, hanem azt is, hogy már nem elég neki a fasizmus, ő 10 év korlátlan hatalom után a NER-ből

NÁCI DIKTATÚRÁT KÍVÁN KIÉPÍTENI.

 

Orbán ezzel a Vona Gábor vezette “nemzeti radikális” (értsd: neonáci) Jobbik egykori tervét kívánja megvalósítani, vagyis hogy olyan államot kíván megszervezni, melynek hivatalos központi ideológiája a rasszista fajelmélet. Ahogyan 10 évvel ezelőtt a “cigánybűnözés” mantrájával a Jobbikot berepítették a parlamentbe a hazai rasszisták, most úgy épít ki szavazói bázist a cigány- és idegengyűlölőkből Orbán. És elképesztő módon már nem is csinál titkot belőle: szégyentelenül összekacsint minden aljas rasszistával, amikor úgy csinál, mintha a cigányok kártérítést nem kaphatnának, vagy mintha nem is létezne kártérítés a világon, pénzt csak az elvégzett munkáért lehetne kapni, elszenvedett sérelemért nem.

Persze hazudik Orbán, az a pénz nagyon is megilleti a romákat, a sérelem ugyanis már megtörtént, az a múltra vonatkozik, pontosabban a múltban elszenvedett károk kompenzálására. Nem hisszük, hogy a jogi egyetemet elvégző Orbán ne lenne ezzel tisztában, szerintünk tudatosan, cinikus módon hazudik, uszítja a pénztelen, rasszista fehér lakosságot, akik irigyek lennének, ha a cigányok hozzájutnának ezekhez az összegekhez. Ahogyan az egykor bakancsban, egyenruhában, Árpád-sávos zászlókkal, önbíráskodó módon masírozgató Jobbik és a Magyar Gárda,

MOST ÚGY AKAR ORBÁN POLGÁRHÁBORÚT KIROBBANTANI A MAGYAR ÉS A CIGÁNY LAKOSSÁG KÖZÖTT.

 




Civilizált országokban persze alap lenne, hogy a kettő között ne tegyünk különbséget, a cigány ember is magyar, nem az szerepel a cigányok igazolványaiban sem, hogy cigány állampolgár, hanem hogy magyar állampolgár, de Orbán törzsi alapon mégis úgy uszítja ellenük a “magyar” (ergo nem cigány) lakosságot, mintha ez nem így lenne.

 

Kérdjük mi: miért tartottuk 10 évvel ezelőtt nagyobb veszedelemnek a tizenakárhány százalékos, ellenzéki Jobbikot, amit a média és a többi párt is akkor még következetesen karanténban tartott, mint a jelenleg kétharmados felhatalmazással bíró állampárti Fideszt? Miért volt veszélyesebb és rémisztőbb, amikor Vona Gábor cigánybűnözésről ordibált, mint amikor Orbán habzó pofával uszít év eleji nemzetközi sajtótájékoztatóján a cigány lakosság ellen? Miért kevésbé náci az az Orbán, aki antiszemita módon háttérhatalmi, nemzetközi összeesküvőként hivatkozik a világ legnagyobb oligarchájaként Soros Györgyre, és az itthon a cigányokat az ő aljas rasszista retorikájától védeni próbáló jogvédő szervezeteket “Soros-szervezeteknek” hívja?




 

Persze a kérdés költői, mert nincs különbség a kettő között, mindegy, hogy az egykori Jobbik ezt korlátoltságából és civilizálatlanságából fakadóan meggyőződésből tette-e, Orbán és a Fidesz pedig kalkulációból, tudatos számításból teszi, a kettő végeredménye ugyanaz. Ha meggyőződésből, ha számításból használják a náci retorikát, a lényege ugyanaz, a buta és korlátolt magyar emberek között náci indulatokat gerjesztenek mindkettővel. Aminek láttuk már az eredményét:

A 2000-ES ÉVEK VÉGÉN EZ A CIGÁNYELLENES USZÍTÁS FEHÉRTERRORIZMUSHOZ, CIGÁNYOK ELLEN ELKÖVETETT SOROZATGYILKOSSÁGOKHOZ VEZETETT,

melyek során olyan hideg kegyetlenséggel mészároltak le ártatlan gyerekeket is, mint a leölésre szánt malacokat szokták.

 

Tényleg azt akarjuk, hogy megint ide vezessen a gyűlöletkeltés? Tényleg megvárjuk, amíg a fasiszta, náci indulatokat gerjesztő Orbán szavai újra gyilkosságokhoz vezetnek? Tényleg azt akarjuk, hogy ez a vér a mi lelkünkön is száradjon?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top