Politika

Orbitálisat hazudott a kamerába Orbán – ezt már sosem fogja letörölni az internetről

Orbán Viktor a sajtó előtt // kép: Orbán Viktor Facebook

Emlékeznek még Orbán “sajtótájékoztatónak” hívott komédiájára? A miniszterelnök nem egy olyan kijelentést tett, ami köszönő viszonyban sincs a valóságban. A legnagyobb tévedése -vagy éppen szándékos félrebvezetése- azonban ez volt:




“Elítélt bűnözők az Európai Unió döntése alapján, az Európai Unió Bíróságának döntése alapján […] millió forintokat vesznek le a magyar államtól, az adófizető polgároktól. Ez lehetetlen! Elítélt bűnözőknek fizetünk azért, mert a fogva tartás nem volt megfelelő? Hova jutunk itt?”

 

Ezzel szemben az igazság az, hogy 2017 óta hazai bíróságok hozzák a kártérítéssel kapcsolatos döntéseket, egy

OLYAN JOGSZABÁLY ALAPJÁN, AMIT AZ AZ ORBÁN-KORMÁNY FOGADOTT EL.

 

Ráadásul, akinek nem tetszik a hazai bíróság ítélete, az természetesen “elmehet Strasbourgig”, azaz fellebezhet a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz. Ez a testület azonban nem azonos az Orbán által emlegetett Európai Unió Bíróságától, sőt,

TELJESEN FÜGGETLENÜL MŰKÖDIK AZ EU-TÓL!

 




Orbán hazugságát most videón terjesztik a Fidesz aktivisták, valószínűleg újabb EU ellenes kampányt készítve elő, ami megalapozhatja majd az indokot, hogy miért kell elhagynia a Fidesznek az Európai Néppártot.

 

Egy baj van csak vele, ez bizony most így nagyon átlátszó.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top