Politika

Újabb ellenzéki győzelem az időközi választáson: most egy kisvárosban ütötték ki a Fideszt

hirhugo.hu

A múlt vasárnaphoz hasonlóan most vasárnap is időközi önkormányzati választást tartottak több településen. Köztük a Szolnok megyei Törökszentmiklóson is, ahol a város 1. számú választókerületében futottak neki újra, hogy képviselőt válasszanak, miután tavaly szavazategyenlőség alakult ki. Volt tétje: az ellenzéki vezetésű település testületében éppen egy képviselő hiányzott a minősített többséghez a fideszes képviselőkkel szemben.




 

Törökszentmiklóson a polgármestert adó ellenzéki Otthonunk Szentmiklós Egyesület szerzett újabb képviselői helyet a Fidesszel szemben. A civil szervezetet képviselő Mészáros Zoltánné 318, a fideszes Pataky Tibor 240 szavazatot gyűjtött.

 

Eddig 5:5 képviselője volt mindkét oldalnak, amit Markót Imre, ellenzéki polgármester billentett az egyesület javára, de egy fideszes győzelemmel patthelyzet alakulhatott volna ki a Szolnok megyei településen.

Törökszentmiklós az utóbbi időben azért került be a hírekbe, mert a helyi Fidesz képviselőjét, a megyei közgyűlés korábbi alelnökét, Boldog István parlamenti képviselő bizalmasát, Fehér Petrát letartóztatták uniós pályázatok elcsalása miatt.




 

Fehér legalább február végéig előzetes letartóztatásban is marad – vagyis vele egyelőre nem kell számolni a szavazásoknál, de a mostani eredménynek köszönhetően amúgy is kisebbségben marad a kormányoldal.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top