Politika

Bajban a Fidesz – Egyre többen pártolnak el mellőlük

Pestibulvar.hu

Január közepén végzett országos szintű felmérést, a felnőtt lakosság körében, a Závecz Research Intézet (ZRI) – közölte az index.hu. Ebből az derült ki, hogy az utolsó méréshez képest, tovább csökkent a kormánypárt támogatottsága, azonban ezzel szemben az ellenzék nem lett erősebb.




A FIDESZ TÁMOGATOTTSÁGA A TELJES NÉPESSÉGEN BELÜL A DECEMBERI 32 SZÁZALÉKRÓL 29 SZÁZALÉKRA CSÖKKENT.

 

A Demokratikus Koalíció áll továbbra is a második helyen, ők fél éve 9 százalékon állnak. A Momentum a decemberi 7 százalékról 6 százalékra estek vissza, míg a Jobbik és az MSZP támogatottsága stabilan 6 illetve 5 százalékon áll. Az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom 2-2 százalékot értek el, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékos a felmérés szerint.

 




A ZRI értékelésében leírja, hogy a kormánypárt tavaly szeptemberben volt a legerősebb, akkor a teljes népesség 35 százaléka támogatta őket. Az önkormányzati választások után 3 százalékponttal estek vissza, majd a decemberi stagnálás után, most újabb 3 százalékponttal csökkent a táboruk.

TEHÁT NEGYED ÉV ALATT, ÖSSZESEN NAGYJÁBÓL FÉLMILLIÓ TÁMOGATÓT VESZTETT A FIDESZ.

 

Az őszi csúcshoz képest a kormánypárt támogatottsága a fővárosban és a falvakban is jelentsen visszaesett. Budapesten 38 százalékról 29 százalékra csökkent, míg a falvakban 41-ről 30-ra esett vissza a támogatottságuk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top