Politika

A kormány elfordult tőlük – Tízezrek vannak kiszolgáltatott helyzetben

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az elmúlt egy évben tovább romlott a helyzet a betegellátásban, legalábbis ezt támasztják alá azok az adatok, melyek a napokban kerültek elő. Januárban már 469 háziorvosi és 256 alapellátó fogorvosi praxis állt üresen Magyarországon, így ezen a 725 helyen csak helyettesítéssel tudják megoldani a betegek ellátását.
 

Tavaly se volt túl jó a helyzet, akkor 670 praxis állt üresen,

DE SIKERÜLT ÖSSZEHOZNI EGY ÉV ALATT, TOVÁBBI 55 OLYAN PRAXIST, AHOL MÁR NINCS ORVOS.

 

Világgazdaság a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai alapján megírta, hogy idén ismét megnyitották a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására a pályázatokat, ami összesen 1 milliárd 250 millió forint értékű, de a lap úgy értesült róla, hogy még ez a plusz pénz sem elegendő, mivel továbbra sincs érdeklődés az üres praxisokra.

A KIS FALVAK ÉS TELEPÜLÉSEK LAKÓI ELÉG GYAKRAN SZEMBESÜLNEK AZZAL A PROBLÉMÁVAL, HOGY NINCS A KÖZELBEN HÁZIORVOS, ÍGY KÉNYTELENEK AKÁR ÓRÁKIG UTAZNI AZÉRT, HOGY MEGFELELŐ ELLÁTÁST KAPJANAK.

 

Ahhoz, hogy az egészségügyi ellátás optimálisan biztosítható legyen, 21 920 orvosra lenne szükség Magyarországon. A KSH adatai szerint két évvel ezelőtt összesen 20 299 állás volt betöltve, 1621-ben pedig nem dolgozott orvos.
 

Az összes egészségügyi álláshelyet tekintve országosan 131,7 ezer munkavállalóra lenne szükség a betegellátásban, míg 2018 végén csak 124,5 ezer volt betöltve, tehát 7231 álláshely volt üres.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top