Politika

Egy év alatt 5,4 millió forintot költött a Szent Margit kórház a fideszes gazdasági igazgató autóira

Az Átlátszó ír arról, hogy az óbudai Szent Margit Kórház gazdasági igazgatójának, Farkas Annának a kórház 2017-ben összesen négy autót bérelt és bruttó 5,4 millió forintot költöttek erre. 

 

 




 

A gyöngyösi születésű Farkas Anna 2012 óta a kórház gazdasági igazgatója, 2019-ben pedig Gyöngyösön a 7. választókerületben indult a Városom, szeretlek Egyesület-FIDESZ-MPSZ-KDNP koalíció képviselőjeként. A kampány során adott interjúiban beszélt arról, jó szakmai kapcsolatot ápol dr. Kásler Miklóssal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterével és Varga Mihály pénzügyminiszterrel.

Farkas beszélt arról is, hogy munkája miatt sem hagyta el Gyöngyöst, autóval járt a 80 kilométerre lévő munkahelyére. Most pedig kiderült, hogy ezt a kórház biztosította a számára, miután a III. kerületi momentumos képviselő és átláthatósági tanácsnok, Derda Ádám kikérte a Szent Margit Kórház által bérelt gépjárművek adatait.

Derda az Átlátszónak elmondta: „Tavaly nyáron óbudai lakosok jelezték nekem, hogy korábban többször is luxusautókat láttak a kórház parkolójában és bizonyára a vezetőségből használhatja őket valaki. A helybeliek felháborítónak tartották ezt úgy, hogy nem is olyan régen a kórház dolgozói önkéntes munka keretében festették ki az intézmény egyik osztályát, mert nem volt pénz festékre. Ez indított arra, hogy kikérjem a vonatkozó adatokat és lássam a valós képet. Az adatokból egyértelműen látszik, hogy feltűnően sokat költöttek a nyilvánosan a Fidesszel szimpatizáló gazdasági igazgató gépjárműbérlésére.”

 




 

A képviselő által megkapott adatok szerint 2017-ben Farkas négy autót használt: február végéig egy 2014-es Volvo V40-et, március és július között egy 2017-es BMW 418D-t, augusztustól novemberig egy 320i tipusú BMW-t majd egy 2017-es BMW 420D-t bérelt neki az intézet.

A kiadott adatok alapján a négy a 4 autó abban az évben összesen nettó 4,2 millió, vagyis bruttó 5,4 millió forintba került, és Farkas Anna összesen 50 533 kilométert tett meg velük. Ami munkanapokra lebontva átlagosan 210 kilométert jelent. A legdrágább az autók közül a novembertől használt BMW 420d volt, ami az első bérleti díjjal együtt bruttó 1,5 millió forintba került, vagyis napi 25 000 forintba.

Mint az Átlátszó írja, ezt a PLZ-685 rendszámú autót látták a Szent Margit Kórház parkolójában, a Farkas Anna számára fenntartott helyen parkolni most is.

És míg Farkas Anna autói 50.533 összesen kilométert futottak 2017-ben, addig a másik három autó, a főigazgató számára bérelt Mazda 6, illetve a dolgozói állomány számára bérelt Ford Focus és Opel Vivaro összesen kevesebb, mint 58.000 kilométert tettek meg az év során. Erre a három autóra összesen bruttó 8 millió forintot költött a kórház.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top