Politika

Határozatlan időre marad a Fidesz európai néppárti felfüggesztése

2021-ben pedig egy külön kongresszust is tartanak majd a témáról.

 

 




 

“Határozatlan időre marad a Fidesz európai néppárti felfüggesztése, jövőre pedig külön kongresszust tartanak a témáról – döntött az Európai Néppárt választmánya”, írja a hvg.hu egy finn EPP-s képviselő tweetje alapján.

Aura Salla, a finn Nemzeti Koalíció pártjának elnöke posztjában arról ír, hogy a finnek a Fidesz kizárását szerették volna elérni, ugyanakkor a küldöttek többsége a felfüggesztés meghosszabbítása mellé állt.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a Fidesz sorsáról szóló kongresszus hivatalosan nem a magyar kormánypártról szól majd, hanem az EPP alapértékeinek meghatározásáról. Később Aura Salla egy következő posztjában már arról írt, hogy “a Néppártnak magába kell néznie és új politikai vízióra van szüksége, de az alapvető értékekben egyetértenek”.

A német Welt am Sonntag korábbi értesülései szerint az EPP egy olyan magatartási kódexet írna elő, amihez minden tagpártnak tartania kellene magát.

Nemsokkal később Siegfried Muresan, a Néppárt egyik alelnöke hivatalosan is bejelentette, hogy meghosszabbították a Fidesz tagságának felfüggesztését.

 




 

 

Hölvényi György, kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő hétfőn, a pártcsalád brüsszeli politikai gyűlésének szünetében úgy fogalmazott:

“Folytatódni fog a párbeszéd az Európai Néppártban a Fidesz tagságával kapcsolatban felvetődött kérdésekről, és érvényben marad a párt tagságának önként vállalt felfüggesztése is” – írja az MTI.

A néppárti politikus az Európai Parlamentben magyar újságíróknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Donald Tusk, az EPP elnöke napirend előtti beszámolójában befejezettnek mondta a Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering által alkotott testületnek a magyarországi helyzetet és a Fidesz tevékenységét értékelő vizsgálatát.

Tusk szerint a vizsgálat eredményét illetően nincs egyetértés. A szóbeli jelentés alapján egyetértés abban mutatkozott, hogy a Fidesz tagságának felfüggesztése maradjon érvényben, valamint abban, hogy a párbeszédet folytatni kell – mondta Hölvényi.

 

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top