Politika

Pénügyminisztérium: a kormány tulajdonképpen egy rablóbanda

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ismert tény, hogy a kórházak adósságállománya a múlt év végén elérte a 67 milliárd forintot, amelynek a nagysága már akkora, hogy az veszélyezteti az ellátást is, hiszen a beszállítói hálózat összeomolhat a tőkehiány miatt.




 

A kormány az eddigi kórház konszolidációval szemben egy másik utat választott, most nem adják oda a kórházaknak a hiányzó összeget, hogy azt rendezzék maguk. Ennél egy jóval “hatékonyabb” tervet eszeltek ki. Behívták a Pénzügyminisztériumba azoknak a kórházi beszállítóknak a képviselőit, akiknek a legnagyobb összeggel tartozik az állam, azok kaptak meghívót, akiknek legalább 100 millió forint lejárt követelésük van.




 

A minisztériumban pedig kaptak egy olyan ajánlatot, amilyet az ukrán maffia szokott adni, bár lehet, hogy az a bűnszervezet nem szállt volna el ennyire. Ugyanis szóban azt az ajánlatot kapták, hogy

HA LEMONDANAK A TARTOZÁS 20 SZÁZALÉKÁRÓL, AKKOR RÖGTÖN MEGKAPJÁK A PÉNZÜKET!

 

Nos, a Büntető Törvénykönyv a fentebbi esetet zsarolásnak hívja, no de láttunk már ilyet a magán nyugdíjpénztárak kapcsán. Mindezt azzal indokolják, hogy „megvizsgálták az érintett cégek elmúlt 5 éves pénzügyi helyzetét, és a kormány megítélése szerint a 20 százalékos elengedés nem okoz számukra problémát”. Tulajdonképpen, a normál üzleti környezetben szokásos 20 százalékos nyereséget nem fogják kifizetni, és teljesen elfeledkeznek arról, hogy ezek a beszállítók eddig is meghitelezték -akár saját tőkéből, akár bankhitelből- ezeket az összegeket!




 

Akkor már csak azt szeretném megkérdezni, ha az adóbevallásomban ezentúl 20 százalékkal kevesebb adót fizetek majd be, és azt írom indoklásnak, hogy „megvizsgáltam az állam elmúlt 5 éves pénzügyi helyzetét, és megítélésem szerint a 20 százalékos elengedés nem okoz a kormánynak problémát”, akkor azt nekem is elfogadják majd?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top