Politika

Évi 5,4 millió forintot költött a Szent Margit Kórház a fideszes gazdasági igazgató luxusautóira!

fuggetlennemzet.hu

2017-ben 5,4 millió forintot költött a Szent Margit Kórház az ott gazdasági igazgatóként dolgozó, fideszes Farkas Anna autóira – írja az Átlátszó.

 




Farkas Anna 2012 óta a kórház gazdasági igazgatója, tavaly pedig Gyöngyösön a 7. választókerületben indult a Városom, szeretlek Egyesület-FIDESZ-KDNP koalíció képviselőjeként. Interjúiban arról beszélt, hogy jó szakmai kapcsolatot ápol dr. Kásler Miklóssal, az Emberi Erősforrások Minisztériumának miniszterével és Varga Mihály pénzügyminiszterrel.

 

A gyöngyösi születésű Farkas azt is elmondta, hogy munkája miatt sem hagyta el a várost, hanem autóval járt a 80 kilométerre lévő munkahelyére. Miután Derda Ádám III. kerületi momentumos képviselő és átláthatósági tanácsnok kikérte Szent Margit Kórház által bérelt gépjárművek adatait, kiderült, hogy az autót a kórház biztosította. Nem is egyet, hanem négyet.




 

A képviselő által megkapott adatok szerint 2017-ben Farkas Anna négy autót használt: február végéig egy 2014-es Volvo V40-et, március és július között egy 2017-es BMW 418d-t, augusztustól novemberig egy 320i típusú BMW-t, majd egy 2017-es BMW 420d-t béerelt neki az intézet.

 

Az adatok alapján a négy autó abban az évben összesen nettó 4,2 millió, vagyis bruttó 5,4 millió forintba került, Farkas Anna pedig összesen 50 533 kilométert tett meg velük, ami munkanapokra lebontva átlagosan 210 kilométer.

 




A legdrágább a novembertől használt BMW 420d volt, ez az első bérleti díjjal együtt bruttó 1,5 millió, vagyis napi 25 ezer forintba került.

 

Az Átlátszó szerint ezt a PLZ-685 rendszámú autót látták a Szent Margit Kórház parkolójában, a Farkas Anna számára fenntartott helyen parkolni most is.

Forrás: 168 Óra




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top