Politika

Köszönőviszonyban sincs egymással a nyugdíjemelés és a valóság!

thehungariantimes.hu

A bérek dübörögnek, ám a kormány azt nem veszi figyelembe az időskori járandóság emelésénél.

 




Az átlagos nettó bér 2019 januárja és novembere között, 242 300 forint volt Magyarországon: 11,2 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Az átlagos nyugdíj tavaly viszont 135 ezer forint volt, így a friss adat azt erősíti, hogy folyamatos az időskori járandóság leszakadása, írja az mfor.hu.

 

Az első hét hónapban az átlagnyugdíj az átlagos nettó kereset 57 százalékát érte el, a legfrissebb adat alapján viszont az átlagos fizetés 55,7 százalékát kapta kézhez tavaly egy nyugdíjas. Mint arra már több cikkben is felhívtuk a figyelmet, a bérek és nyugdíjak közötti olló egyre szélesebbre nyílt az elmúlt időszakban, a folyamat pedig a jövőben is megfigyelhető lesz. 2019-ban a friss adat alapján minden esély megvan arra, hogy 11 százalék körüli átlagos nettó bérnövekedés lesz, amivel párhuzamosan a nyugdíjak csupán az infláció mértékével, – a novemberi kiegészítést is figyelembe véve – 3,4 százalékkal emelkedtek. (Ezt pedig simán megeszi az infláció, ami a nyugdíjas vásárlói kosarat nézve dübörög.)

 




Idén a nyugdíjakat 2,8 százalékkal emelte a kormány, amivel párhuzamosan a makrogazdasági előrejelzések alapján legalább 8-9 százalékos bérnövekedésre lehet számítani majd. A szakadék tehát minden jel szerint tovább mélyül a kétféle jövedelem között.

Forrás: Népszava




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top