Belföld

Nagyon figyeljen, nehogy áldozat legyen: egy új, ijesztően csendes módszerrel törnek be a lakásokba és pakolják ki azokat

hirhugo.hu

Az ország több pontjáról érkeztek bejelentések egy új és roppant csendes betörési módról- számolt be a Ripost. A módszer pofonegyszerű, a betörök egy lyukat égetnek a zár mellett a műanyag ajtóba és azon benyúlva kinyitják a kulccsal a zárat.




 

„Éjszaka, a dunaharaszti Bezerédi lakóparkban több helyre próbáltak betörni egy új módszerrel. Két helyen sikerrel jártak, az egyik sajnos a miénk volt” – írja az egyik károsult a Dunavarsányiak Közössége oldalon. A módszer bosszantóan egyszerű: a műanyag bejárati ajtót megolvasztják a zár mellett, és a belül hagyott kulccsal kinyitják a zárt ajtót.

 

Csak kevésbé lenyomozható dolgokat vittek el, táska, pénztárca, ékszer, óra. Telefon, tablet, laptop, bár ugyanott voltak, nem érdekelte őket. Ezalatt az emeleten aludtunk
– nyilatkozta a család a Ripostnak, melynek tagjainak talán szerencséje volt, hogy nem ébredtek fel, ki tudja ugyanis, mire képesek az ilyen aljas tolvajok- jegyzi meg a lap.

Az újság cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy a módszer életveszélyes: ha az ajtó mögött gyúlékony anyag például újságpapír vagy függöny van, leéghet az egész lakás!

 




Az is kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó. Ezt a módszert alkalmazták egy székesfehérvári háznál is, az erről készült fotókon jól látszik a műanyag bejárati ajtón a kiégetés helye.

 

 

A Ripost arról is beszámol, hogy a betörők úgynevezett zsebsárkányt, azaz szakácsfáklyát használnak az ajtók kiégetéséhez, erről számos videót is találni az interneten. A pár ezer forintos eszközzel zaj nélkül égethetik ki a műanyag ajtót, elég egy szűk lyuk, amin befér a rabló keze és már el is fordította a zárat! S ez ellen sajnos a vasalt zár sem véd meg-jegyzik meg.

 

Hogy mit lehet tenni a betöréses módszer ellen? A legegyszerűbb megoldás, ha nem hagyja bent a kulcsot a zárba, de egy szélesebb fémlap felerősítése is hatékony megoldásnak tűnhet.




 

Arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, milyen új módszerrel dolgoznak a betörök és senki ne legyen bűnbandák áldozata.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top