Politika

Robbant a bomba: Ekkora botrány még nem volt – belebukhat a Fidesz az előkerült dokumentumokba?

forrás: Civilhetes

Eddig is sokan sejtették azt, amire most már bizonyíték is van.

 




Mindannyian tudtuk, hogy a Fidesz használhat olyan listákat, amelyek nem csak hogy nem szabályosak, de egyenesen törvénytelenek. Számtalan videó készült már a témában, hogy a nagyobbik kormánypárt gyakorlatilag listázza a lakosságot, most azonban bizonyítékok is előkerültek az ügyben.

Ha az előkerült íratok valódiak, akkor ez nem más, mint választási csalás, amire most bizonyítékot is találtak Egerben.

 




Fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő a polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről. Ennél komolyabb bizonyíték aligha volt az utóbbi időben a Fidesz törvénytelen módszereire. – erről már az EgriÜgyek ír.
Pár nappal ezelőtt az egri polgármesteri hivatal dolgozói egy vaskos dossziéra bukkantak az egyik volt alpolgármester irodájában, az egyik szekrény papírhalmai között. Az Egri Ügyek birtokába került, vaskos iratanyag átvizsgálása után kiderült, hogy nem akármilyen bizonyítékokat rejt:

 

egyértelműen kiderült, hogy 2014-ben, az országgyűlési választásokat megelőzően Eger városában a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek Eger választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.




A bizonyítékokat egyszerűen benne felejtették a szekrénybe a hirtelen távozásra kényszerülő fideszes politikusok

Mi ennek a jelentősége?

Eddg nem sikerült kézzel fogható bizonyítékokat találni a Fidesz módszerére, most azonban megcáfolhatatlan iratok kerültek az ellenzéki polgármester Mirkóczki Ádám kezébe.

Ezeken a listákon találhatóak a fideszes aktivisták által személyesen felkeresett választópolgárok adatai, amelyek alapján pontosan be tudják azonosítani bárkiről, hogy milyen mértékben mozgosítható a Fidesz érdekében, mire használható fel. Például a párt noszogatására megy el csak szavazni, vagy önként és dalolva, sőt, lehet még ingyen aktivistáskodik is nekik. Egy ilyen lista aranyat ér minden kampányidőszakban.

 

Ilyen listák birtoklása törvénytelen. Kubatov Gáborról, a Fidesz pártigazgatójáról nevezték el őket, mert először, bizonyíthatóan Kubatov vezényletével használták ezeket 2009-ben, a pécsi időközi önkormányzati választások során.




 

Nézzük hát, mire is bukkantak az egri polgármesteri hivatalban!

A fenti fotókon (kitakarva a személyes adatokat) egyértelműen látszik a listázott egri választópolgárok aktivitása, lojalitása. Az 1-es a Fidesz szempontjából a legelutasítóbb, míg a 7-es osztályzat a legodaadóbb választót jelent. Erős feltételezés, hogy a pipák azt jelentik, a fideszes aktivista ellenőrizte a lista helyességét, tehát becsöngetett az adott lakóhoz. Ha a választó ugyanolyan magatartást mutat, ugyanott lakik, ugyanannyira “fideszes”, mint korábban, akkor azon a ponton a Kubatov-lista nem szorult frissítésre.




Ezen a képen az az adatlap látható, ami alapján a fideszes aktivisták elvégzik a Kubatov-lista frissítését. Itt egyértelműen látható, hogy külön jelzésekkel tüntetik fel, hogy a 2014-es országgyűlési választások kampányidőszakában, amikor az aktivisták felkeresték az érintett embereket, akkor azok milyen hozzáállást tanúsítottak. Illetve, hogy egyáltalán még életben voltak-e.

Az aktivisták feladata kampányidőszakban hivatalosan nem a Kubatov-lista frissítése (hiszen az törvénytelen), hanem a választópolgári ajánlások gyűjtése. Ahhoz, hogy egy egyéni képviselőjelölt elindulhasson az országgyűlési választáson, ötszáz darab állampolgári ajánlás szükséges, névvel, címmel, aláírással. Vagyis a fideszes aktivisták több, mint valószínű, hogy Nyitrai Zsolt, a Fidesz akkori (és jelenlegi) országgyűlési képviselője számára gyűjtöttek ajánlásokat.

Ezen a fenti képen már egy összesített kimuatatás arról, hogy a fideszes aktivisták közül kik és mennyi érvényes ajánlást gyűjtöttek a kampány aláírásgyűjtési időszakában. Nyilván ellenőrizni kell az aktivisták eredményességét is a párt helyi központjában.




A fenti képen azt a listát lehet látni, amin azt taglalják, hogy az egyes választópolgár miként „viselkedne” a szavazás napján, vagyis egyáltalán elmenne-e szavazni. Ezt azért fontos tudni, hogy a szavazás napján az aktivisták tudják, hogy kihez érdemes bekopogtatni és személyesen győzködni arról, hogy induljon el a szavazóhelyiség felé.

Itt már egyértelműen a Fideszhez való viszonyt, vagyis a konkrét pártszimpátiát tüntetik fel, azzal a kiegészítéssel, hogy már a más pártok felé (ez esetben az MSZP-hez) irányuló szimpátiát is feltüntetik. A “T”-jelzés jelentése támogató, a “B”-jelzés jelentése bizonytalan.

Mirkóczki Ádám polgármester az egri közgyűlés csütörtöki ülésén, napirend előtti felszólalásában jelentette be: büntetőfeljelentést tesz személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanújával. Ezután lemondásra, mandátumaik visszaadására szólította fel a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőit.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top