Politika

A Momentum EP-képviselői döntöttek: egyenlő munkáért ne járjon egyenlő bér!

Kép forrása: Cseh Katalin Facebook-oldala

A „principle of equal pay for equal work” elv annyit tesz magyarul, hogy ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért kapja minden dolgozó. Erről szavazott az Európai Parlament. Mindeddig a Momentum is elkötelezettje volt annak, hogy a bérek között ne legyen különbség, azonban élesben egészen másként szavazott a módosító indítványok voksolásánál.




Az Európai Parlament hivatalos weboldalán minden szavazat nyilvános, így látható, hogy a Momentum újra mást cselekszik Brüsszelben, mint amit itthon kommunikál.

 




A szavazás (B9-0069/2020 – Am 9 30/01/2020 12:02:49.000) során NEM-mel voksolók:

Idézünk a momentum.hu-ról:

„…programunk biztosítja, hogy Momentum Magyarországán senkinek se csökkenhessen a bére egészségügyi okokból a varandósság során.

…a bértáblák megfelelő szabályozásával pedig csökkentenénk a közszférában lévő nemek közötti bérkülönbséget.”

 

A Momentum a fenti írásban nemzetközi példának felhozza a Life.hu egy cikkét is, ahol az alábbiakat írják:

“Izland – A 330 ezres lakosságú ország tervei szerint, 2022-re felszámolja a nemek közti bérkülönbségeket. Törvény írná elő ugyanis, hogy a munkaadóknak bizonyítaniuk kell, ugyanannyi fizetést adnak – például nemtől függetlenül – minden azonos pozícióban lévő alkalmazottjuknak.

Új-Zéland biztonságos, békés ország, amely nagy hangsúlyt fektet a nemek közti egyenlőségre. A nemek közti bérkülönbség elhanyagolható, sőt a nők szinte ugyanolyan arányban vannak jelen a felsővezetésben, mint a férfiak.”

 




Azt gondolhatnánk, hogy a Momentum ezen példák és a saját célkitűzései szerint képviseli hazánkat az Európai Parlamentben is, az egyenlő munkáért egyenlő bért elv módosítóját valamilyen oknál fogva Cseh Katalin és Donáth Anna mégsem szavazta meg.

 

Valakik egyenlőtlenséget vallanak, de egyenlőséget prédikálnak?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top