Politika

Elindult a folyamat: összejöhet az európai minimálbér!

Kép forrása: Koszticsák Szilárd/MTI

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a Facebookon jelentette be, hogy újabb ígéretét teljesíti, és elindítja a DK konzultációját az európai minimálbérről.




Szerinte várható volt, hogy a magyar kormány egy ilyen, mindenkit érintő kérdésben nem fog párbeszédet kezdeményezni, ezért ő maga fogja ezt meglépni.

 

A Facebook poszt végén megtalálható a link is, ahol bárki ki tudja tölteni Dobrev Klára konzultációját:

Újabb ígéretemet teljesítem: elindítom a DK konzultációját az európai minimálbérről. Az akciót az Európai Bizottság indította, hogy kiderüljön, milyen legyen az egységes szabályozás.




Várható volt, hogy ilyen, mindenkit érintő kérdésben a magyar kormány nem fog párbeszédet indítani, ezért ahogy ígértem, én megteszem. A következő napokban nem csak, hogy több szakszervezetet fogok felkeresni, de eljuttattam a kérdéseimet a munkáltatóknak és kutatóknak is, hogy gondolkodjunk közösen.

Titeket is arra kérlek, hogy a linkre kattintva, töltsétek ki a kérdőívet, hiszen mindenki véleménye számít! Itt az idő, hogy elmondjátok, milyen bérezést tartanátok méltónak Magyarországon. Alakítsuk együtt az európai magyarok jövőjét!
https://konzultacio.dkp.hu/dobrevklaraminimalber

 

Egy nappal később arról is a Facebookon adott hírt Dobrev, hogy alig hitt a szemének, amikor meglátta, mennyien töltötték ki 24 óra alatt a konzultációt:

4 ezer. Ennyien töltöttétek ki egy nap alatt a minimálbérről szóló konzultációmat. Alig hittem a szememnek, mikor megláttam. Ahogy sokszor mondtam, a ti segítségetek nélkül most nem tartanék itt.

Kérlek, osszátok meg ezt a posztot, hogy minél több emberhez eljusson a konzultációm!




https://konzultacio.dkp.hu/dobrevklaraminimalber

 

Úgy látszik, hogy a DK-nál tettekben is megnyilvánul az, amit az EP-választási kampányban ígértek. Elindítják azt a folyamatot, aminek a vége az európai minimálbér bevezetése lehet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top