Politika

800 ezer forintot kell fizetnie a közmédiának, amiért hazugságokat terjesztett

168ora.hu

Soros által pénzelt szervezet, ami azért dolgozik, hogy „Magyarországot bevándorlóországgá csinálják, Magyarországra behozzák a migránsokat” – állította a Menedék Egyesület irodája előtt még 2018-ban egy szép emlékű kereszténydemokrata szervezet, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) alelnöke, Tisóczki Flóra és még egy jól látható, szájbarágós „Bevándorlást Támogató Szervezet” feliratú matricát ragasztott a bejárat elé.




 

A sajtótájékoztatóról, mint most a Fővárosi Ítélőtábla kimondta másodfokú ítéletében, a közmédiát fenntartó Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. egyoldalúan tudósított arról a sajtótájékoztatóról,

a köztelevízió megsértette a kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos, sokoldalú, időszerű, megbízható és felelős tájékoztatás rá vonatkozó követelményét.

Tiskóczki Flóra ifjú kereszténydemokrata megbélyegző matricát helyez el Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 




A bíróság – mint a TASZ most közölte – ugyan megállapította, hogy a sajtótájékoztatón elhangzott tények valótlanok, azonban az Alkotmánybíróság egy korábbi döntésére hivatkozva arra jutott, hogy a Menedéknek, mint a közbeszédben részt vevő civil szervezetnek tűrnie kell, ha nem tudatosan állítanak vele kapcsolatban valótlan tényeket. Mindenesetre

a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-nek 800 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie a Menedék számára, hisz nem adott lehetőséget arra, hogy az egyesület elmondja, valójában milyen tevékenységet végez, és mit gondol a sajtótájékoztatón elhangzottakról.

 

„Az ítélet a közmédia kiemelt felelősségére hívta fel a figyelmet: nem terjeszthet hazugságot anélkül, hogy az érintett számára lehetőséget adna a reagálásra. Szomorúnak tartom, hogy másfél évig kell bíróságra járni azért, hogy ezeket az alapvető újságírói elveket a bíróság is kimondja” – mondta el Bodrogi Bea, a TASZ ügyvédje.




 

„Ha a jog esetleg meg is engedné a hazugságot azoknak, akik máshogy nem tudják politikai üzeneteiket célba juttatni, mi továbbra is egy olyan Magyarországon szeretnénk élni, ahol a politikáról és a társadalomról vallott vélemények kifejtéséhez nincs szükség a tények elferdítésére” – tette hozzá Kováts András, a Menedék Egyesület igazgatója.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top