Politika

Orbán Viktor olyan, mint Rákosi Mátyás, mondja a Jobbik új elnöke

168ora.hu

Populista, a néppártosodás útját járó pártra jellemző szólamokkal körvonalazta a Jobbik megújulási programját Jakab Péter új pártelnök – számol be a 24.hu arról a háttérbeszélgetésről, amelyet Jakab tartott a párt terveiről, benne egy 2022-es kormányváltással, ugyanis a Fidesz irányába álló Jobbiknak ez a terve.




 

A Jobbik főleg az alsó középosztályra lőne, a „rendszerváltás veszteseire”. Jakab Péter szerint a társadalom 75 százaléka tartozik ide, ami „óriási növekedést tud biztosítani a Jobbiknak”. Ez a program: minőségi munkáért minőségi bér, tisztességesen ledolgozott élet után tisztességes nyugdíj, fűtött tantermek, halál helyett gyógyulást ígérő kórházak.

 

Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala




 

„A Jobbik egy szociálisan érzékeny, nemzeti néppártként kívánja magát meghatározni” – foglalta össze, hozzátéve, nem azzal foglalkoznak, ki a bal- és ki a jobboldali, mert ez azokat az embereket sem érdekli, akik „egyik napról a másikra élnek”. A Jobbik sok szavazót veszített – a 2018-as országgyűlési választáson 1,1 millióan szavaztak rájuk (19%), a rá következő évi EP-választáson 220 ezren (6,3%) –, mert elveszítette a karakterét, de Jakab szerint azt vissza kell szerezni.

 

Jakab a Jobbikot úgy határozza meg a Fidesszel szemben, hogy nekik valós nemzeti karakterük van, szimbolikus politizálás nélkül. A NER szerinte a “békemeneteléssel” azonosítja a nemzethez tartozást, miközben

Orbán Viktor olyan, mint Rákosi Mátyás, azt gondolja, hogy aki nem vele van, az ellene, és ezzel sokakat kitaszít a nemzetből.

 




Jakab még beszélt arról, hogy

  • megyei közgyűlési mandátuma visszaadására szólították fel a Duna-parti holokauszt-emlékművet leköpő Kulcsár Gergelyt, aki mandátuma visszaadásáért pénzt kért, de a Jobbik nem fizet,
  • a kormánypártban tíz éve a narancsos tortát sütik, megszokták az emberek, aki bemegy, azt eszi meg,
  • egy Jobbik-Momentum-LMP együttműködés tetszene a pártelnöknek, míg az MSZP-Párbeszéd és a DK egy másik listát alkothatna,
  • közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltre Jakabnak van elképzelése, egy politikán kívüli férfi, de nevet nem lehetett belőle kicsikarni,
  • a Jobbik még 200 millió forint körüli összeggel tartoznak az államnak, amit 2021 végére visszafizetnek,
  • Jakab akkor sem mond le az elnökségről, ha nem verik meg a Fideszt 2022-ben, mint Vona Gábor tette a Jobbik 2018-as veresége után.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top