Politika

Villámgyorsan összeszedte Mészáros felcsúti futballalapítványa a kért milliárdos tao-támogatást!

fuggetlennemzet.hu

Egy hónap sem kellett ahhoz a felcsúti focialapítványnak, hogy összegyűjtse az idei sportfejlesztési programjához szükséges támogatást. Az 1,1 milliárd forintból 106 millió egy egyszerű dombra fog elmenni, amin át lehet futni.




 

November végén derült ki, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség az idei szezonra 1,1 milliárd forintos TAO-támogatást hagyott jóvá a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. Ezzel Felcsút a támogatási rendszer történetének legkisebb értékű sportfejlesztési programját rakta össze, 2011 óta ugyanis folyamatosan ennél jóval több pénzt igényeltek – és nem mellesleg össze is gyűjtöttek. Utóbbi egyáltalán nem meglepő egy olyan sportszervezet esetében, mely majdnem ugyanannyi adományt kap gazdasági társaságoktól azok nagylelkűségének köszönhetően, mint amennyi a TAO-forrásból folyik a kasszába. Nem lehet meglepő azért sem, mert a felcsúti alapítvány tökéletes beágyazottsággal bír a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe.




 

Az idei szezonban rekordgyorsasággal sikerült összekalapoznia a kívánt TAO-támogatást a Felcsútnak. A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisában vettük észre, hogy két részletben már ki is utalták az 1,1 milliárdra rúgó támogatást a focialapítványnak. Egyik nap a számláló a vonatkozó soron még 0 forint volt, ami hirtelen felment félmilliárd fölé, majd egy nappal később már a teljes támogatási összeg volt olvasható a kiadott támogatási igazolások értékénél.

 

Ennél nagyobb tempót csak az idei TAO-rekorder, a MOL Fehérvár FC diktál. A minap számoltunk be arról, hogy 2,6 milliárd forint támogatást igényelt az NBI-es fociklub, melyből egy menetben kereken 1,6 milliárdról már ki is állították a támogatási igazolást.

 

Összesítésünk alapján a labdarúgó szervezetek az általuk összesen igényelt támogatásnak csupán 43 százalékáról állítottak ki igazolást. 27 milliárd forintból 12 milliárdot kalapoztak már össze a csapatok. Ennél sokkal jobb arányt kapunk a kézilabda és a vízilabda területén, mindkét sportágban az idén igényelt összeg több mint 60 százaléka összegyűlt év végére. A kéziklubok az igényelt 20 milliárdnak a 65 százalékát, 13 milliárdot hívtak le, a vízilabdások pedig 6 milliárdból 3,7-et.




 

A legrosszabbul a röplabdások állnak, hiszen a közel 6 milliárd jóváhagyott TAO-ból eddig 1,4 milliárd gyűlt össze, ami 23 százalékos lehívásnak felel meg.

Forrás: Privátbankár

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top