Politika

Kifolyik a pénz a kormány kezéből – Milliárdok mennek el szurkolói programra

Fotó: REUTERS/Francois Lenoir/

Hazánk ad helyet az elkövetkező években több sporteseménynek is, így 2020-ban itt lesz a foci Eb egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra mi rendezzük meg a vizes világbajnokságot, a kormány pedig már most gőzerővel készül az eseményekre – közölte a hvg.hu.
 

A csütörtökön megjelent Magyar Közlöny szerint, kormányhatározatban döntött a kabinet arról, hogy az idén megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokság budapesti szurkolói programjainak megvalósításához szükséges intézkedésként a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK Nonprofit Zrt.) a Fővárosi Önkormányzattól úgy vesz át feladatokat, hogy az azokhoz szükséges forrást a központi költségvetés biztosítja.

A HATÁROZAT RÖGZÍTI TOVÁBBÁ AZT, HOGY A PÉNZÜGYMINISZTERNEK GONDOSKODNIA KELL ARRÓL, HOGY EZEN SZURKOLÓI PROGRAMOK ELLÁTÁSÁRA RENDELKEZÉSRE ÁLLJON 3,8 MILLIÁRD FORINT.

 
A Közlönyben a vizes világbajnokság kapcsán is megjelent egy kormányhatározat, abban azt írják, hogy a Nemzetközi Úszó Szövetségnek, a FINA-nak, 2 millió dollárt kell fizetni biztosítékként, ez több mint 622 millió forint.

Ugyanezen határozatban szerepel továbbá az is, hogy

A RÖGZÍTETT ÜTEMEZÉS SZERINT 2021 ÉS 2027 KÖZÖTT A KÖLTSÉGVETÉSEKBEN EL KELL MAJD KÜLÖNÍTENI 32,25 MILLIÓ DOLLÁRT, TEHÁT NAGYJÁBÓL 10 MILLIÁRD FORINTOT.

 

Ez az összeg fogja fedezni majd a FINA részére fizetendő világbajnoksági díjat, valamint a produceri és hazai közvetítési díjakat.

 
Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat végén felhívják Fürjes Balázs, kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos figyelmét arra, hogy “készítsen előterjesztést a kormány részére a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos további intézkedésekről, egyéb költségekről és a szükséges költségvetési forrás biztosításáról.”

ÍGY AKÁR MÉG JÓCSKÁN MEG IS UGORHATNAK A VIZES VILÁGBAJNOKSÁG KÖLTSÉGEI, MINT AHOGY AZ LEGUTÓBB IS TÖRTÉNT.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top