Politika

Orbán kezdhet rettegni – Így reagáltak az ellenzéki pártok Gyurcsány bejelentésére

Pestibulvar.hu

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke még hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy nem kíván részt venni a 2022 után megalakuló új kormány munkájában. A hírre reagált az MSZP, a Momentum és a Jobbik is.
“A KÖVETKEZŐ IDŐSZAKBAN BIZTOS, HOGY KOALÍCIÓS EGYÜTTMŰKÖDÉSEKRE ÉS AKÁRMILYEN MÓDON EGY KOALÍCIÓS KORMÁNYZÁSRA KELL KÉSZÜLNI.

 

Itt mindenkinek áldozatokat kell hozni, még azoknak is, akik adott esetben a legnagyobb támogatottsággal rendelkeznek” – Közölte az MSZP ezzel Gyurcsány Ferencnek üzenve, aki múlthéten a teljes ellenzéki összefogást sürgette.

 

A Jobbik szerint pedig már a tárgyalások is elkezdődtek, és hamarosan nevek is előkerülhetnek. Dudás Róbert pedig úgy véli, az lenne a legjobb, ha a közös jelölt egy politikán kívülről érkező szakember lenne.

Egy nagyon fontos felismerésnek tartom Gyurcsány Ferenc részéről, hogyha beismeri azt, hogy ő is, az ő személye és az ő kormányzati szerepvállalása valamilyen szinten gátja lehet akár a teljes körű összefogásnak, de sokkal inkább azt mondom, hogy a választók részéről a teljes elfogadottságnak” – mondta Dudás.
 

A Momentum azonban nem nagyon szeretett volna komolyabban foglalkozni a hírrel, szerintük bölcs és józan döntést hozott a DK elnöke. A párt az ATV Híradónak közleményben még leírta, hogy jó és kitartó munkát kívánnak mindazoknak, akik a kormányváltásért dolgoznak akár a frontvonalban, akár a frontvonal mögött.

 

A Publicus Intézet ügyvezetője szerint pedig mindenképp előválasztást kellene majd tartani, ahol a lakosság választhatná ki, hogy ki legyen az ellenzék közös kormányfő-jelöltje.

“AZT GONDOLOM, HOGY HA EGY LISTA LESZ, MEG HOGY HA KETTŐ IS EGYÉBKÉNT, AZ ELŐVÁLASZTÁS SORÁN DERÜL KI AZ, HOGY KI LESZ A MINISZTERELNÖK-JELÖLT.

 

Ezt tartom a legvalószínűbb szcenáriónak, ugyanis ez volt az egyetlen sikeres technológia az elmúlt 7-8 évben” – mondta Pulai András.

 

Szerinte azonban nem feltétlenül kell kívülről érkező jelölteket állítani, elég lenne ha az ellenzéki pártok elindítanák az előválasztáson jelöltjeiket, így közülük lehetne kiválasztani a legmegfelelőbbet.

 
Ha pedig tényleg megvalósul a teljes ellenzéki összefogás, akkor Orbán jelenlegi taktikája nem lesz kifizetődő. Az önkormányzati választás bebizonyította, hogy az emberek jelentős része változást szeretne.

NEM SZERETNÉK A FIDESZT VEZETŐ POZÍCIÓBAN LÁTNI!

 

Budapest már elindult a változás útján, 2022-ben pedig az ország is ráléphet erre az útra, ha valóban megvalósul az ellenzéki pártok összefogása.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top