Politika

Így tapsolják el az adómilliárdokat – Újabb értelmetlen luxusberuházásra költöttek

Pestibulvar.hu

Szlovén sajtóértesülések szerint eladásra került a lendvai Terme turisztikai komplexum,

MELYET 9 MILLIÓ EURÓÉRT A MAGYAR ÁLLAM VÁSÁROLT MEG




– adta hírül a 444.hu az ugytudjuk.hu értesülései alapján.

 




Arról, hogy a veszteséges wellnessközpontot megvásárolná a magyar állam, már tavaly is cikkeztek a szlovén sajtóban, de akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy maga a tranzakció a miskolci Comitatus Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. valamint a lendvai Sava Turizem Társaság között jött létre.

A lap most helyi beszámolók alapján arról ír, hogy korábban több szlovén párt is hangot emelt az ellen, hogy a magyar állam megvásárolja a komplexumot, ám ennek ellenére a szlovén cég inkább leányvállalatot alapított a termálvíz-kitermelés koncessziós jogának átvitele érdekében.

 

Az üzlet megkötéséről Zdravko Počivalšek szakminiszter, Palkovics László miniszterrel egyeztetett, melynek során a magyar fél megígérte szlovén kollégájának, hogy a dolgozók többségét megtartja, valamint az eddig veszteséges létesítményt sikeressé teszi, úgy, hogy fejlesztené a térség sportturizmusát,

ÉS A WELLNESSKÖZPONT MELLETT EGY LABDARÚGÓ AKADÉMIA SPORTOBJEKTUMAI ÉPÜLHETNEK MAJD FEL.

 




A helyi sajtó pedig már február elején megírta, hogy megtörtént a megegyezés: a miskolci állami cég 9 millió euróért veszi meg a wellness-komplexumot, ami magába foglalja a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket is. A tervek szerint ezek mellé épülhet majd fel a több részből álló sportlétesítmény is.

 

 

A lap továbbá közölte azt is, hogy a tulajdonosváltás után a létesítményt továbbra is a szlovén Sava Turizem Rt. igazgatja, ám január 27-én a korábbi igazgatót leváltották, és helyére Magyarországról Molnár Péter érkezett. A cikk megemlíti azt is, hogy

AZ ELMÚLT IDŐBEN A MAGYAR ÁLLAM TÖBB SZÁZ MILLIÓ FORINTÉRT VÁSÁROLT INGATLANT A KISVÁROSBAN,

valamint több ingatlan felújítását is támogatta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top