Politika

A magyarok vérén nyerészkedik Bayer Zsolt felesége

Fotó: Vajda József/Népszava

A hatályos törvények alapján Magyarországon ma nem lehet emberi szervet, szövetet pénzért vásárolni, csak az önkéntes vér- vagy plazmaadás költségét, lehet megtéríteni, ilyen például a a kieső munkaidő.




 

Ennek ellenére, ma olyan központok léteznek, ahol 50-60 ezer forintot lehet havonta keresni az egyébként egy-egy órát igénybevevő vérplazma adással. Nem is kevés ilyen központ van ma, 2014 őszéig összesen négy darab működött, azóta ez a szám 35-re nőtt, így öt év alatt vezetővé vált Magyarország, lakosságszámra vetítve nálunk van a legtöbb plazmagyűjtő hely. Nem véletlen a dolog, mert a  vérplazma valódi kincs, legértékesebb része az immunglobulin, amely drágább az aranynál.




 

Ezt felismerve, az állami Országos Vérellátó Szolgálat is belefogott az üzletbe. Meg is tehette, mert a ugyanis nem a levett vér egészét használják fel, akár több tízezer kilogramm friss, fagyasztott plazma maradhat meg évente a normál működés során.

Az intézményt most Bayer Zsolt felesége,  Bayerné dr. Matusovits Andrea vezeti, akinek az irányítása alatt versenyeztetés nélkül, 78 eurós kilogrammonkénti áron adják most el a vérplazmát, miközben annak piaci ára 100 euró körül mozog!

GYAKORLATILAG, A MAGYAR EMBEREK VÉRÉT KÓTYAVETYÉLIK EL,

kárt okozva ezzel az államnak! A vérplazmát egyébként korábban hazai, ma már teljesen külföldi kézben lévő cégek veszik meg, így szinte biztos, hogy nem indokolható az alacsony eladási ár azzal, hogy a magyar gyógyszergyártásban vagy állami gyógykezelések során használják fel azt.

 




Bayer Zsolt felesége pedig titkolózik, és nem hajlandó betekintést nyújtani az eredeti szerződésbe, hogy kiderüljön, vajon amikor megvették a hazai cégeket, akkor azt az aranytojást tojó tyúkkal együtt vették-e meg.

 

Javasoljuk Bayer úrnak, hogy ebből kanyarítson egy jó kis anyázós írást, miként kufárkodnak egyesek a magyarok vérével!

 

Az egész vérbizniszről a Válaszonline-on olvashatnak ITT és ITT.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top