Politika

Hiába ítélték el, nem kellett börtönbe vonulnia az Orbánt kávéval kínáló bűnözőnek

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

2018 novemberében jogerősen két év börtönbüntetésre és két év közügyekről eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla Bocskai Pétert, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját hűtlen kezelés és folytatólagosan elkövetett magánokirat felhasználása miatt ítélték el.
 

Nem bonyolult a történet, szimpla lopás az egész, Bocskai az önkormányzati cég vezetőjeként egy ismerős vállalkozót bízott meg útfelújításokkal, de annak egy részét nem végezték el, csak kiállították a fiktív számlákat, így 50-100 millió forint közötti kárt okoztak az önkormányzatnak.

 
Bocskainak bár már régen a börtönben kellene csücsülnie, ám eddig még a börtön közelébe sem ment. Igaz, 2019. február 22-ig kapott halasztást a megromlott egészségügyi állapota miatt, de a BVOP március 28-án elrendelte a büntetés végrehajtását, ami alól nem mentette fel már egyik beadott kérvénye sem. A BVOP azóta 2020 március 3-ával újra elrendelte a büntetés letöltésének a megkezdését. A helyzet érdekessége, hogy közben elfogatóparancs iránti kérelem sem érkezett a Nyíregyházi Törvényszékre, ami ilyen esetekben a megszokott intézkedés lenne.

Valószínűleg ennek az egésznek semmi köze nincs ahhoz, hogy a 2014-es kampányban az egyik Orbán-imázsvideó főszereplője volt.

 
Nyíregyháza. Családlátogatás Bocskai Döninél.

Közzétette: Orbán Viktor – 2014. március 2., vasárnap

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top