Politika

Bedobta a lapjait Orbán, teljes erővel nekiment a Néppártnak

Pestibulvar.hu

Minden óvatoskodást félretett a kormányfő, keményen üzent európai pártcsaládjának.
 

Nehezen viselheti Orbán Viktor, hogy az Európai Néppárt február eleji kongresszusán a Fidesz felfüggesztésének meghosszabbítása mellett döntött, olyan levelet küldött ugyanis az EPP vezetőségének,

AMI KÖNNYEN VÉGSŐ SZAKÍTÁSHOZ VEZETHET A KÉT PÁRTSZÖVETSÉG KÖZÖTT.

 

A “memorandumot” Novák Katalin osztotta meg a Facebook-oldalán. Bár az első oldal a Néppárt méltatásával kezdődik, az mind a múltra vonatkozik, Orbán ugyanis a jelennel kapcsolatban csak lesújtó véleményt fogalmazott meg. Egy ponton pl. azt írta, a [Néppárt] a kommunizmussal és a marxizmussal szembeni fellépés helyett ma már

FIDEL CASTRÓT ÉS KARL MARXOT ÉLTETI.

 
Orbán szerint az EPP keresztény gyökereit is feladta, jelenleg “genderideológiát” képvisel, a gyerekek születésének támogatása helyett pedig a tömeges migrációban látja a népesedési problémák megoldását.

“EGY CENTRISTA, KERESZTÉNY JOBBOLDALRÓL BALOLDALI IRÁNYBA CSÚSZÓ PÁRTSZÖVETSÉG LETTÜNK”

– írta Orbán. Hozzátette, levelét vitaindítónak szánja, szerinte ugyanis a mostani helyzetben elengedhetetlen a jövőről szóló “belső vita” lefolytatása. (Hogyha belső vitaindítónak szánta a levelét, rejtély, hogy miért hozatta nyilvánosságra azt Novákkal. Ahogyan az is, miért akar ennyire a Néppártba visszakapaszkodni, ha azt szerinte ennyire foglyul ejtette a baloldal.)

 

Nehéz felfogni, miért döntött úgy Orbán, hogy azután, hogy végre elült az egy éve tartó vihar a Néppárt és a Fidesz között, miért döntött volna úgy, hogy ilyen szinten belerongyol a pártszövetség vezetőségébe. Nem lepne meg minket, ha a “memorandumával” végképp kiverné a biztosítékot, és emiatt eltávolítanák a Néppártból. Hacsak nem konkrétan az a célja, hogy megtegyék, és végre nyíltan építhesse az EU-ban a fasiszta szövetségét, érthetetlen, hogy miért vetemedett ilyenre.

 

Amivel eddig próbálkozott, az érthető volt, hogy megpróbálta úgy feltüntetni magát, mintha a Néppárttal szemben ő képviselné az igazi kereszténydemokráciát. A cél az volt, hogy elhitesse, hogy ő csak vissza akarja téríteni a Néppártot erre az útra. Persze a valóság az, hogy eddig is csak azt várta a Néppárttól, hogy ugyanolyan szélsőjobboldali fasiszta fordulatot vegyen, mint ő az egykori jobbközép-polgári Fidesszel. Ha azt hiszi Orbán, hogy van esély egy ilyen fordulatra, óriásit téved, lehet Magyarországon van kereslet az ő primitív feudális fasizmusára, de Európa nagyobbik részén nem kérnek a hozzá hasonló aljas bűnözőkből. Európa egyszer a második világháború végén, majd a berlini fal leomlása után már nemet mondott az önkényuralomra. Hiába próbálja Orbán fasiszta mintára szétzúzni az EU-t, erre gyakorlatilag semmi esélye nincs, ennek legkésőbb a tavalyi EP-választáson már ki kellett volna derülnie a számára. Nem derült, így most viselheti a saját ostobasága következményeit, nem lepődnénk meg, ha azonnal kirúgnák a Néppártból.
 

Novák Facebook-bejegyzését, és Orbán “memorandumát” itt elolvashatják:

Megosztom Önökkel az Orbán-memorandumot. Az Európai Néppárt megújítása rendszeresen felmerült az elmúlt időszakban…

Közzétette: Novák Katalin – 2020. február 18., kedd

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top