Politika

Nincs tovább – Úgy látszik valóra válik a Fidesz legrosszabb rémálma

Pestibulvar.hu

Mivel a magyar kormány intézkedéseit az elmúlt években rendkívül sok támadás érte az Európai Unió többi tagállamától, vezetőitől, így a most kiszivárgott jelentés, a Fidesz egyik legnagyobb rémálmát valósítaná meg.




 

A Reuters hírügynökség egy dokumentumra hivatkozva, melybe betekintést nyert, azt írta, hogy a 2021-től kezdődő hétéves uniós költségvetés javaslata szerint,

AZ UNIÓS TÁMOGATÁSOK KIFIZETÉSÉT FELTÉTELEKHEZ KÖTNÉK, ILYEN PÉLDÁUL A JOGÁLLAMISÁG TISZTELETBEN TARTÁSA.

 

A február 20-ra összehívott uniós csúcstalálkozó egyik legfontosabb témája is az unió 2021 és 2027 közötti hétéves költségvetése lesz, melyet az állam-, illetve kormányfők Brüsszelben tárgyalnak majd meg.




A csúcstalálkozón napirendre kerülő határozattervezet az uniós költségvetés finanszírozásához való hozzáféréshez általános feltételrendszert vezetne be a tagállamok kormányzati munkájában jelentkező nyilvánvaló rendszerszintű hiányosságok kezelése, valamint a jogállam tiszteletben tartása érdekében.

EZEN FELÜL A TERVEZET, OLYAN INTÉZKEDÉSEK MEGHOZATALÁT HELYEZI KILÁTÁSBA, MELYEK MEGAKADÁLYOZNÁK AZ UNIÓS FORRÁSOK NEM MEGFELELŐ FELHASZNÁLÁSÁT.

 

A támogatások teljes megvonására, vagy felfüggesztésére az Európai Bizottság tenne javaslatot, de arról végül a tagállamok minősített többségi szavazással döntenének.

 

Legfrissebb információk szerint, a 2021 és 2027 közötti költségvetés teljes összege, az eddig tervezettel ellentétben, 8 milliárd euróval magasabb lenne. A tervezetben az is szerepel továbbá, hogy éves támogatást biztosítanának azoknak a területeknek, melyek menekülteket fogadnának be. Ez az összeg minden befogadott után 405 eurót tenne ki évente.




 

A javaslat a klímaváltozásra is külön figyelmet fordít, eszerint a költségvetés legalább negyedét az éghajlatváltozás elleni küzdelemre kell fordítani.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top