Politika

Elegük lett – Felszólítást kapott a kormány

Pestibulvar.hu

Erős figyelmeztetést kapott a kormány a közszolgáltatásban működő szakszervezetektől, melyek közel 140 ezer munkavállaló érdekeit képviselik.




 

Portfolio szerint, a közúti közlekedés, a vasúti közlekedés, a posta illetve a vízművek képviseletében kiadott közös közlemény, felszólítja a kormányt, hogy legkésőbb február 25-ig hívják össze a Közszolgáltatói Vállalkozások Konzultációs Fórumát (KVKF) és érdemi ajánlattal álljon elő a vállalati bértárgyalások elkezdéséhez.

 

Közleményükben arra is figyelmeztetik a kormányt, hogy a szakszervezeteknek legalább kétszámjegyű bérfejlesztési követelésük van.

HA AZONBAN A KORMÁNY NEM KÉSZ TÁRGYALNI VELÜK, KÉSZEK SZTRÁJKOT HIRDETNI.

 




“Amennyiben erre nem kerül sor és nem születik a szakszervezetek számára elfogadható tárgyalási ajánlat, akkor a szakszervezetek február végén kollektív munkaügyi vitákat kezdeményeznek az érintett vállalatoknál. Ez a sztrájk folyamatának elkezdését jelenti, amit a közlekedés területén rövid időn belül az összehangolt figyelmeztető sztrájkok meghirdetése követhet” – áll a KVKF munkavállalói oldalának közleményében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top