Politika

A fejed fogod: a pálinkafőzés is bekerült az általános iskolások tantervébe

hirhugo.hu

A  7-8. osztályosok kémiaoktatásában ősztől már a javasolt tevékenységek között fog szerepelni “a pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése” – írta meg a 444.hu.
 

A 444-hez egy kémia tanár juttatta el az általános iskolai kémia tantárgy kerettantervét, melyet már ősztől alkalmazniuk kell a pedagógusoknak. Ebben igen érdekes új tudásokra tehetnek szert a nebulók.

 

A listán javasolt feladatok között szerepel „a víz vagy vörösbor desztillációjának bemutatása, a desztilláció folyamatának értelmezése” vagy “a pálinkafőzés tanulmányozása videófilm segítségével .

Mint a kerettanterv felvezetésében írják, “az élményközpontú tanításnak arra kell összpontosítania, hogy a tanulók tudatába beépüljön: a kémiai ismeretek szükségesek az élőlényekben zajló folyamatok megértéséhez, a mindennapokban használt tárgyaink előállításához, feladata a tudatos vásárlási és anyagfelhasználási szokások kialakítása, az egészségvédelemhez és az élhető környezet megóvásához szükséges ismeretek és szemlélet biztosítása.”

 
444 megemlíti, hogy az általános iskolások 7-8. osztályosok biológia kerettantervében az alkohol és a pálinka egészségre gyakorolt hatásáról nincs szó. Biztosan azért, mert az alkohol betegség nem “jelentős probléma” Magyarországon.

 

Miután az Orbán-kormány 2010-ben egyik első intézkedésével legalizálta az otthoni pálinkafőzést, az iskolában tanultak ősztől már valódi családi programokban jöhetnek elő. Boltban vagy kocsmában ennyi idősen úgysem vehetnek pálinkát a gyerekek- teszi hozzá a 444.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top