Politika

Példátlan választási csalás derült ki Székesfehérváron, de a rendőrség mégis megszüntette a nyomozást

hirhugo.hu

A Fejér megyei 2-es választókörzetben a Momentum képviselőjelöltjeként induló Tóth Péter 2018 áprilisában tett feljelentést, mert tíz különböző kamupárt ajánlóívén találta meg jogtalanul a saját nevét és adatait, amikor a helyi választási irodánál élt a lehetőséggel, és ellenőrizte az íveket.
 

Példátlan választási csalás történt a 2018-as országgyűlési választási kampányban Székesfehérváron. Konkrétan az egyik országgyűlési képviselő-jelölt adataival éltek vissza. A Momentum jelöltjének a nevét és adatait 10 kamupárt használta fel.

 
A politikus természetesen választási csalás miatt feljelentést tett a rendőrségen, most egy évvel később  levelet kapott a Székesfehérvári Rendőrkapitányságtól, amiben azt írták, megszüntetik ügyében a nyomozást, írja az Index.

A cikkből kiderül, hogy bár a rendőrség egyértelműen megállapította a csalást, de a kamu pártokat vagy nem tudta már felkutatni vagy azok nem szolgáltattak használható adatokat a rendőrségnek.

 

A lap emlékeztet, ugyanez történt a budapesti 5. számú választókörzetben is, ahol a Fidesz és Lévai Katalin pártjának ajánlóívein 341 ajánlás egyezett, csak az aláírás más volt a neveknél.

 

Mindkét esetben azzal érvelnek, hogy az elkövető kiléte azonosíthatatlan, ezért nem nyomoznak tovább.

 
A hvg.hu májusban írt arról, hogy az országgyűlési választás után összesen 256 feljelentés történt aláírás-hamisítások gyanújával. Ezeknek kevesebb mint felében indult csupán nyomozás, vádemelésig pedig csak kettő jutott el.

 

A propaganda média nem fognak beszámolni a választási csalásról, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, még egy országgyűlési képviselő-jelölt nevével is képesek visszaélni!

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top