Politika

Hajmeresztő tényszámot publikált a DK: már Romániában is jobb a nyugdíjasok sorsa, mint hazánkban

hirhugo.hu

“A Fidesz miatt már a román nyugdíjasokat is irigyelnünk kellene – Európai minimálnyugdíjra van szükség!” – írja Dobrev Klára az MTI-hez eljuttatott közleményében.




 

“A CEOWORLD Magazine készített kutatást arról, hogy melyik országban a legjobb megöregedni, vizsgálva többek között a nyugdíjak értékét, az átlagos élettartamot, a nyugdíjkorhatárt és az egészségügyi ellátást.

 




Magyarország csak az 50. helyet szerezte meg, hazánkat a teljes európai mezőnnyel együtt Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, sőt Románia is jócskán megelőzte, utóbbi is több mint 10 hellyel a rangsorban.

A Demokratikus Koalíció szerint soha nem volt olyan nehéz Magyarországon idősnek lenni, mint az Orbán-kormány alatt, ide vezetett, hogy a kormány 10 éve hagyja elszegényedni a magyar nyugdíjasokat.

 

A DK szerint egy tisztességes, európai módon gondolkodó kormány azonnal megemelné az öregségi nyugdíjminimumot, és újra a bérekhez és a gazdasági növekedéshez kötné a nyugdíjak kiszámítását, ahogy az a Gyurcsány-kormány alatt történt.

 

A DK szerint mindezek mellett az egyetlen hosszú távú és megnyugtató megoldást csak az európai minimálnyugdíj bevezetése jelenti majd. Európai magyarok vagyunk, egy végigdolgozott élet után mindegyikünknek jár a tisztességes időskor.” – zárja közleményét a párt EP-képviselője.




 

A propaganda média nem fog beszámolni az Orbáni Magyarország lemaradásáról, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, mi a valós helyzet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top