Politika

Karácsony kiakadt azon, hogy Orbánék már megint az emberek helyett a multik oldalára állnak

hirhugo.hu

A főpolgármester szerint: a nagyvárosok, vagyis több millió ember járna rosszul a Pénzügyminisztérium iparűzési adót módosító javaslatával, miközben abból a multik profitálnának.

 




Karácsony Gergely a Népszavának nyilatkozott erről. Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn mutatott be egy javaslatot, amely csökkentené az iparűzési adót, például úgy, hogy eltörölné a feltöltési kötelezettséget, és a vállalkozások a kutatás-fejlesztésre fordított költségeik ötszörösét levonhatnák az adóalapból.

 

A Főváros számításai szerint ez akár 10 százalékos bevételkiesést is jelenthet, Budapest például évente nagyjából 38 milliárd forinttól esne el.

Karácsony Gergely a Népszavának azt mondta, nehéz nem észrevenni a politikai szándékot a javaslat mögött, ami káros és igazságtalan. Ilyen javaslatot az önkormányzatokkal való egyeztetés nélkül nem fogadhat el a kormány, erre Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett – mondta Karácsony.

 

A főpolgármester szerint nehezen magyarázható, hogy a kormánynak rendszerint az önkormányzatok egyetlen érdemi bevételét jelentő iparűzési adóval kapcsolatban vannak ötletei, pedig a magyar adórendszer ennél átfogóbb felülvizsgálata sem lenne indokolatlan.




 

Karácsony Gergely úgy vélte, ideje lenne akár a többkulcsos szja megvitatásának is, és szerinte nem a multikat kell támogatni kedvezményekkel, hanem versenyképes bérekre lenne szükség Magyarországon.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top