Politika

Meglépik: az Európai Néppárt a legdurvább eszközzel fordul az Orbáni-politika ellen

hirhugo.hu

A Néppárt frakcióvezetője is követeli, hogy jogállamisághoz kössék az EU-s forrásokat. Ezzel Európa legnagyobb jobboldali pártja is a legkeményebb eszközzel fordul szembe az Orbáni-politikával

 




Levelet küldött Charles Michel tanácsi elnöknek az Európai Parlament négy frakciója a 2021-28-as EU-s költségvetés ügyében, írta Ujhelyi István MSZP-s politikus a Facebookon. A szocialista EP-képviselő közzé is tette az írást az oldalán.

 

A frakciók vezetői levelükben elfogadhatatlannak nevezik, hogy csökkentik a közös agrárpolitika, illetve a kohéziós politika forrásait. Ezen kívül hangsúlyozzák, hogy kiemelt prioritásként kell kezelni, hogy a jogállamiság és az uniós értékek sérelme esetén is megfelelő védelmet nyújt az uniós költségvetésnek. A levélben az új saját bevételi források meghatározása és kialakítása mellett foglaltak állást.

A frakcióvezetők kijelentették, ha a feltételeik nem teljesülnek, úgy az Európai Parlament kész megvétózni a többéves pénzügyi keretről szóló javaslatot.

 

„Orbán Viktor állandó háborúja és Brüsszel-ellenes propagandája miatt Magyarország súlyos pénzektől esik, illetve eshet el a következő években. Ez a Fidesz illiberális politikájának is a következménye. A magyar kormányfő érdekérvényesítő képessége a nullához közelít az európai porondon, ezért a magyar érdekeket Orbán helyett nekünk kell megvédeni, többek között az Európai Parlamentben” – írta Ujhelyi.




 

A levelet aláírók között vannak az európai szocialisták, a liberálisok (Európa Megújítása frakció) és a zöldek parlamenti csoportjának vezetői, valamint Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top