Politika

Nagyon lemaradtunk: el sem hiszed mekkora összegű 13. havi nyugdíjat vezet be Szlovákia

hirhugo.hu

A szociáldemokrata a Pellegrini-kormány több százmillió eurós szociális csomagot fogadott el. Bevezetik a 13. nyugdíjat, duplájára emelik a családi pótlékot, és eltörlik a sztrádadíjat a személyautók és a kisteherautók (3,5t) számára.
 

A nyugdíjasok már idén 13. nyugdíjat kapnak az eddigi „karácsonyi nyugdíj” helyett Szlovákiában, vagyis minden nyugdíjasnak jár majd az átlagnyugdíjjal megegyező – vagyis 460 eurós 13. nyugdíj, amit karácsony előtt fizet majd ki a Szociális Biztosító.

 
Ezen a mondaton azért ne lendüljünk gyorsan túl, ugyanis ez a 460 eurós ÁTLAG nyugdíj, forintban kb. 151800 forintnak felel meg, és akkor nem is a rekord magas Euró/forint árfolyammal számoltunk.

A családi pótlék a duplájára, vagyis 50 euróra emelkedik gyerekenként, ez 16500 forintnak megfelelő havi juttatást jelent majd a Szlovákiában élő családoknak, ami már meghaladja a Magyarországon adott egy gyermek után járó CSP összegét.

 

Magyarországon 2008 óta nem emelkedett a családi pótlék összege, a magyarországi családoknak így 12 éve változatlan a járandósága.

 

A szlovák kormány által elfogadott törvénymódosítások gyorsított eljárásban kerülnek a parlament elé, így az akár a héten elfogadhatja a törvényeket.
 

Bár Orbán még ellenzékben 14. havi nyugdíjat is ígért, de természetesen 10 év kormányzás után sem vezette be ezt a járandóságot.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top