Politika

Idén már Mészáros lánya mellett, Orbán lánya és felesége is feltűnik a Forbes listáján!

Fotó: MTI

Elképesztő átalakuláson megy keresztül a magyar üzleti, közéleti és kulturális élet. Az elmúlt években egyre több nő kerül vezető pozícióba, válnak befolyásossá. Ez a folyamat alapjában jó, de az azért hagy némi kivetnivalót maga után, hogy idén kik kerültek fel a listára.




 

Forbes most is összeírta, hogy kik a legbefolyásosabb magyar nők, és elkészítették az 50 fős listájukat. Készítettek listát üzlet, közélet, kultúra és média témában.

 

Az üzleti részen 20 fő szerepel, melyet második éve Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója vezet. Őt követi második helyen Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd harmadik lett Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezető igazgatója.

A LISTA ÉRDEKES RÉSZE A HETEDIK HELYEN FIGYELHETŐ MEG, OTT UGYANIS IDÉN MÁR MÉSZÁROS BEATRIX, MÉSZÁROS LŐRINC LÁNYA HELYEZKEDIK EL,

ő az Opus Global Nyrt., a családi cégbirodalom legfontosabb vállalatának vezetője.

 

Tizenkettedik helyen pedig Schmidt Mária lánya, Ungár Anna található, aki az apja által létrehozott Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnöke és résztulajdonosa.

KÖZÉLETI KATEGÓRIÁBAN IDÉN AZ ELSŐ HELYEN NOVÁK KATALIN CSALÁDÜGYI ÁLLAMTITKÁR TALÁLHATÓ, MÍG ŐT ORBÁN VIKTOR LÁNYA, ORBÁN RÁHEL KÖVETI, A HARMADIK HELYET PEDIG VARGA JUDIT IGAZSÁGÜGYI MINISZTER SZEREZTE MEG.

 

A miniszterelnök felesége is felpréselte magát a listára, bár Lévai Anikó csak a hatodik helyig jutott, őt pedig hetedig helyen követi Dobrev Klára, valamint nyolcadik lett Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes.




 

A kulturális lista élén Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója található, és új névként szerepel a listán a kilencedik helyen Mécs Mónika, a Testről és lélekről producere.

 

Nagy változás a médián belüli listán sem történt, ott ugyanis idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett az első – közölte a hvg.hu.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top