Politika

Lehull a lepel az új alaptantervről – Takaró Mihály minden reményt eloszlatott

Fotó: MTI

Az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) miatt hetek óta tiltakoznak a diákok és tanárok is, ám a kormányt ez teljesen hidegen hagyja, nem foglalkoznak a tiltakozókkal (mint ahogy máskor sem szoktak).




 

Most az alaptanterv kidolgozásában személyesen is résztvevő szélsőjobboldali irodalomtörténész, minden kétséget eloszlatott a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatával, melyben kijelentette, hogy

“AZ ISKOLA NEM A GYEREKEK IGÉNYEIT KIELÉGÍTŐ INTÉZMÉNY”.

 

Mindezt Takaró Mihály arra a kérdésre válaszolta, melyben az újságíró azt firtatta, hogy a mostani tananyagban szereplő olvasmányok, elősegítik-e majd a gyerekek kedvét az olvasáshoz, vagyis ezáltal többet és szívesebben fognak-e olvasni.

Végül az interjúból kiderült, hogy az irodalomtörténészt az egyáltalán nem érdekli, hogy a mostani tanterv elősegíti-e az olvasási kedvet, a lényeg, hogy azt elolvassák, amit ők meghatároztak benne.




 

Takaró azt is kifejtette, hogy a szerzők megítélésének alapja egyedül az életmű értéke lehet, “ebbe pedig nem fér bele az a világnézeti harc, amit ma sokan próbálnak szakmai álarcban folytatni a NAT ellen”, az pedig akkor puszta véletlen, hogy a NAT leginkább szélsőjobboldali, nyilasszimpatizáns írókkal bővült.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top