Politika

A kormány Brüsszeltől kér pénzt a postások béremelésére

Kép forrása: MTI

Az Európai Bizottsághoz fordul a kormány a Magyar Posta ügyében – mondta el a Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában csütörtökön – írja a 24.hu.




Több állami cég után a Magyar Postánál is megkezdődnek a bértárgyalások – jelentette be a társaság vezérigazgatója.

 

Látni kell szerinte azt, hogy a társadalmi igények miatt jelenleg 1600 helyett 2700 postát tartanak fenn. Elmondta: ahhoz hogy ezt fenn tudják tartani, plusz pénzre, plusz munkaerőre van szükség, aminek a bérekben is meg kell jelennie, tehát szükség van a bérfejlesztésre.

Hozzátette, hogy a Magyar Postának egyrészt el kell látnia egy közfeladatot, de helyt kell állnia egy versenyhelyzetben is. Előbbiben 5 milliárd forintnyit segít az Európai Unió, ebből tudnak eljutni a levelek és küldemények az utolsó falu utolsó utcájába is.




 

A Magyar Posta vezetője a műsorban bejelentette, a szaktárca – a nemzeti vagyon kezeléséért felelős, tárca nélküli miniszter – felhatalmazást kapott arra, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal ennek a keretnek a megemeléséről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top