Politika

70 év lesz a nyugdíjkorhatár?

Ellenzek.net

A hazai cégvezetők 89%-a úgy véli, a nyugdíjkorhatár az évtized végére 70 évre emelkedik. Közel ennyien látják úgy, hogy a születéskor várható élettartam 2035-re eléri a 80 évet.- írta meg a Portfolio.hu.
A nyugdíjkorhatár kérdésében egyébként a kutatók is hasonlóan vélekednek, megjegyzik ugyanakkor, hogy később a korhatárnak lépést kellene tartania a várható élettartam emelkedésével.

 

Egy nyugdíjkorhatár-emelés ugyanakkor több kérdést is felvet. A különböző társadalmi csoportok élettartama ugyanis nem azonos. Aki alacsonyabban iskolázott, az átlagnál alacsonyabb bért kap, rövidebb ideig él, mint aki magasabban iskolázott, és jobban keres.

 

Pár éven belül tehát 70 éves korunkig is dolgozhatunk, erős és büszke hazánkban ráadásul mindezt olyan nettó bérekért tehetjük, ami a Visegrádi országok között a legalacsonyabb, sőt az egész EU-t tekintve az egyik legpocsékabb. Hogy mást ne mondjunk, az uniós átlag csaknem háromszorosa a magyarénak.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top