Politika

A kormány kedvenc szakértője keményen nekiment Orbán Viktor legjobb török barátjának

168ora.hu

Recep Tayyip Erdogan célja, hogy minél több pénzt kapjon az Európai Uniótól “címkézés nélkül”, és a pénzt arra fordíthassa, amire csak akarja – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.




 

Rámutatott: ennek ellentmond, hogy az unióban meghatározott célokra adnak forrásokat.

 

Nógrádi azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy a török elnököt hétfőn várják Brüsszelbe, ahol az Európai Unió vezetői a török-görög határon az elmúlt napokban kialakult migrációs válsághelyzetről kívánnak tárgyalni vele.

 

A görög kormány által vasárnap közzétett videofelvételről, amelyen az látszik, hogy a török oldalon egy katonai jármű bontja a két országot elválasztó határkerítést, a szakértő azt mondta:

Erdogan rendkívül rövidtávú politikája az erődemonstráció, azzal fenyegetve, hogy a döntő többségében nem szír migránsok elárasszák Európát.

 

Úgy vélte, Törökország belátható ideig nem lesz tagja az uniónak, Erdogan azért megy Brüsszelbe, hogy politikai céljait elérje, továbbá otthon a hatalmát stabilizálja.




 

A szakértő szerint Európának ki kellene mondania, hogy nincs szüksége ennyi képzetlen munkaerőre – írta a távirati iroda.

 

Erdogan tavaly év végén még annyira fontos és kedves volt az Orbán-kormánynak, hogy 176,5 milliót forintot sem éreztek túlzásnak, csak hogy vendégül lássák Budapesten. A vizit idején szabályos vesztegzárat alakított ki a rendőrség, hogy a török elnök zavartalanul furikázhasson fel-alá a városban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top