Politika

Döntöttek: A kormány nem csoportosítja át a propaganda-milliárdokat az egészségügybe

nyugatifeny.hu

Leszavazták a költségvetési bizottságban a DK javaslatát, Varju László kiakadt.

Varju László, a Költségvetési Bizottság elnöke hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett a DK javaslatára, miszerint a kormány propagandapénzeit a koronavírus elleni védekezésre kell átcsoportosítani.




 

“A kormány 150 milliárd forintot különített el kormányzati propagandára. A Fidesz a kormánypropagandában hosszú évek óta harcol kitalált ellenségekkel Brüsszeltől Sorosig, most először azonban egy valós veszélytől, a koronavírustól kellene megvédenie az országot.

 




Éppen ezért a DK törvénymódosítást nyújtott be azért, hogy a kormány csoportosítsa át a propagandapénzeket a koronavírus elleni védekezésre.”

– foglalta össze a bizottság elnöke, hozzátéve, első körben a 150 milliárdból

24 milliárd forintot

kellene a legszükségesebbekre költeni.

 

A Fidesz a Költségvetési Bizottság mai ülésén azonban leszavazta a javaslatot.

 

“A Demokratikus Koalíció szerint botrány, hogy a Fidesz leszavazta a propagandapénzek átcsoportosítását a koronavírus elleni védekezésre. Szégyellje magát a Fidesz, hogy fontosabb nekik a propaganda, mint a koronavírus elleni védekezés, és az emberek biztonsága.”

– közölte Varju.

 

Kiemelte: úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány a járvány okozta rendkívüli helyzetben is pontosan olyan felelőtlen, mint eddig is volt.

 

“Amikor majd arról hallunk, hogy nem végeznek elég koronavírus-tesztet, hogy nincs elég kapacitás erre vagy arra, akkor majd jusson eszünkbe, hogy lehetett volna, de a Fidesz inkább propagandára költötte a pénzünket.“

– jelentette ki a képviselő, hangsúlyozva, a DK szerint a kormány felelőtlensége káros és veszélyes az emberekre és az országra.




 

Varju László emlékeztetett, naponta érkeznek az olyan hírek, hogy teszt nélkül küldtek haza koronavírus-gyanús betegeket. Naponta halljuk, hogy még az egészségügyben sincs elég szájmaszk és kézfertőtlenítő. Ez mind-mind megoldható lenne, ha a DK törvényjavaslata alapján átcsoportosítottuk volna a propagandapénzeket a védekezésre.

“A Fidesz úgy döntött, hogy a koronavírus elleni harc nem fontos, az ország és az emberek biztonsága nem fontos, és inkább minden egyes milliárd menjen kormányzati agymosásra.”

– jelentette ki a Költségvetési Bizottság elnöke, a DK-s Varju László.

A Fidesz leszavazta a koronavírus elleni védekezésről szóló javaslatunkat

A Fidesz leszavazta a javaslatunkat, hogy a propagandára szánt pénzeket csoportosítsák át a koronavírus elleni védekezésre. Oszd meg VARJU László Újpest-Angyalföld és Bősz Anett közös sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. március 9., hétfő

(dkp.hu) forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top