Politika

Matolcsy György: Két hétre karanténba helyezzük a magyar bankjegyeket a koronavírus miatt

nyugatifeny.hu

Nem, nem Hírcsárda.
Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank kedden arról számolt be, hogy a koronavírus miatt a magyar forintot is tisztítani kell, hogy ne terjedjenek rajtuk a kórokozók.

 

Matolcsyék ezért dél-koreai mintára itthon is “karanténba helyezik” és speciális eljárással fertőtlenítik a készpénzt.

 

„A Magyar Nemzeti Bank logisztikai központjában a készpénzforgalomból naponta milliárdos nagyságrendben, zárt konténerekben befizetett bankjegyeket a vírus túlélési periódusával összhangban két hétig „pihenteti”.

 

Azt követően a megfelelőnek ítélt és kötegelt bankjegyeket zsugorfóliázzák, s azokat egy 160-170 Celsius fok hőmérsékletű alagúton küldik át.
 

Az alkalmazott intézkedésnek és a korszerű technológiának köszönhetően a jegybankba befizetett bankjegyek újra kifizetése esetén minimális a kockázata annak, hogy esetlegesen fertőzött bankjegyek kerüljenek a forgalomba.”

– írta a Magyar Nemzeti Bank.

 

(hvg.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top