Politika

Karácsony Gergelynek közel kétmilliárdba kerül a független színházak megmentése

168ora.hu

A Katona, az Örkény, a Radnóti és a Trafó „művészi szabadságukban veszélyeztetett budapesti színházak” – derült ki pár hete a főpolgármester bejelentéséből, ami természetesen a kormány által kidolgozott és a parlamentben a Fidesz által megszavazott, az állami támogatásért cserébe a humánminiszternek többletjogokat biztosító törvényre utalt.
 

Karácsony Gergely nem sokkal később a fővárosi közgyűlés elé terjesztette e színházak „megmentéséről” szóló előterjesztését, amit az ellenzéki pártok képviselői február végén el is fogadtak a testületben. Így

ezek a színházak kizárólag önkormányzati finanszírozásúakká válnak, azaz Budapest magára vállalta a pénzügyi fenntartásukat.

 

magyarnarancs.hu információi szerint a főváros azt ígérte az intézményeknek, hogy idén a 2019-es össztámogatás lesz a bázis, vagyis az előző évi büdzsét kapják majd meg hiánytalanul.

 
2019-ben a négy intézmény önkormányzati támogatása 685,3 millió, míg az állami támogatás 1,821 milliárd volt. Vagyis

a fővárosnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia és elő kell teremtenie közel 2 milliárd forintot pluszban,

ami kiesik a színházak költségvetéséből azáltal, hogy a „művészeti szabadság” megőrzése érdekében lemondanak a kormánytól jövő pénzről. Összességében tehát 2,506 milliárdot kell Budapestnek folyósítania a négy intézménynek.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top