Politika

Koronavírus: Karanténban pihenteti, majd 170 fokon fertőtleníti a forintot a jegybank

168ora.hu

Kimutatták: az influenza egyes vírusai akár több mint két héten át is megélnek egy papírpénzen, ezért már nem csak Kínában, de Dél-Koreában is speciális eljárással kezelik, fertőtlenítik, karanténba helyezik a készpénzt, hogy megakadályozzák a felületén megtapadó, koronavírus terjedését. A Ripost megkereste a Magyar Nemzeti Bankot, hogy megtudja: a forint esetében várható-e hasonló óvintézkedés.




 

„A Magyar Nemzeti Bank logisztikai központjában – a koronavírus terjedésének megelőzését szolgáló intézkedéseként is – a készpénzforgalomból naponta milliárdos nagyságrendben, zárt konténerekben befizetett bankjegyeket minden esetben a vírus túlélési periódusával összhangban két hétig „pihenteti”.

 

Azt követően a megfelelőnek ítélt és kötegelt bankjegyeket zsugorfóliázzák, s azokat egy 160-170 Celsius fok hőmérsékletű alagúton küldik át. Az alkalmazott intézkedésnek és a korszerű technológiának köszönhetően a jegybankba befizetett bankjegyek újra kifizetése esetén minimális a kockázata annak, hogy esetlegesen fertőzött bankjegyek kerüljenek a forgalomba” – tudatta a lappal a jegybank.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top