Politika

Varga Mihály: lehet, hogy a koronavírus miatt recesszió lesz Magyarországon

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagyon ritka a világgazdaságban az a helyzet, amikor egy olyan válságperiódus merül fel, ami egyszerre üti meg a keresleti és a kínálati oldalt. Most a kereslet lefagyott, ugyanakkor a kínálati oldalon is problémák vannak, mert nem készülnek el a termékek az alkatrészek hiányában, vagyis egy olyan folyamat indult el, amelynek nagyon nehéz megbecsülni a valós hatását – mondta Varga Mihály kedden este az InfoRádióban.
 

A Pénzügyminisztérium különböző számításokat végzett arra vonatozóan, hogy az IMF, az Európai Bizottság, illetve az EBRD előrejelzései alapján – amelyek számolnak a koronavírus globális hatásaival – mi várhat Magyarországra.

 

Ha holnap minden visszaállna a rendes kerékvásásba, és a világgazdaság növekedése 3,3%-on alakulna idén, akkor lenne esélye Magyarországban a 3,5-4%-os GDP-növekedésre. De ez csak akkor valósulhatna meg, ha a vírus holnap eltűnne. Ez a forgatókönyv nyilván nem létezik, ennél sajnos csak rosszabbakkal lehet számolni – hangsúlyozta Varga Mihály, hozzátéve:

a magyar gazdaság teljesítménye 3,7 százalékos növekedés és 0,3 százalékos visszesesés között alakulhat.

 

A kormány egyébként már akár a jövő héten bejelenthetné az új gazdaságvédelmi csomagot, de a járvány gazdasági hatásai miatt kivár. Mint mondta a gazdaságvédelmi lépések kidolgozása folyamatos – idézte a portál.

 
Orbán Viktor ugyancsak tegnap már utalt rá, hogy nehéz idők jöhetnek, mint fogalmazott,

a turizmusnak idén már kampó.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top