Politika

Ezt csinálják utána: papíron dolgozott, amikor Franciaországban nézett focimeccset a volt fideszes polgármester

fuggetlennemzet.hu

Meglepően nagyra sikerült a számla, amit a Fidesz korábbi II. kerületi polgármestere az őszi választási veresége után nyújtott be a ki nem vett szabadságaiért. Láng Zsolt nyilatkozata szerint hivatali ideje alatt 154 szabadnapot dolgozott le, ezért a 3 milliós végkielégítése mellé bruttó 7,3 millió forint kifizetését kérte szabadságmegváltás címén. Ezzel ő lett a távozó fővárosi polgármesterek között a rekorder. Az összeg nagysága miatt a jegyző is vizsgálta az ügyet, de a polgármesteri hivatal eleget tett a fizetési kötelezettségének.
 

Láng Zsolt azonban papíron akkor is dolgozott, amikor éppen a futball Európa-bajnokságon tartózkodott Franciaországban.

 

A polgármester 2016 június 22-én, szerdán Lyonban élőben nézhette végig a magyar válogatott és a Christiano Ronaldo vezette portugál csapat 3-3-as döntetlennel végződő csoportmérkőzését. A meccs után Láng a Miniszterelnökség jelenlegi vezetőjével, Gulyás Gergellyel lazított egy vendéglátóhelyen. A közös sörözésről Gulyás még aznap feltett egy fotót a Facebookjára, amelyen mindketten a meccsen született gólok számát mutatják.

 

A II. kerületi polgármesteri hivatal kérdésünkre megerősítette, hogy Láng Zsolt a meccs napjára sem vett ki szabadságot.
 

A fideszes politikus a 154 napos szabadságmegváltásról szóló híradások megjelenése után azt hangoztatta, hogy nem ő kérte a pénzt, a szabadságmegváltást törvény írja elő. Azt is állította, hogy azért halmozódtak fel a ki nem vett szabadnapjai, mert 13 évig egyetlen alpolgármesterrel dolgozott az önkormányzatban. Majd hivatali utódjának, az ellenzéki Örsi Gergelynek címezve azt mondta, ez sokkal olcsóbb megoldás volt, mint az utódjáé, aki négy helyettest nevezett ki maga mellé, mert nyilvánvalóan többet szeretne pihenni.

Forrás: 24
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top