Politika

Koronavírus: karanténba került a Szent János Kórház több orvosa és ápolója

szeretlekmagyarorszag.hu

Két orvost és öt ápolót kórházi karanténba helyeztek, őket tesztelik is. További négy ápoló pedig házi karanténban van. Ők védőfelszerelés nélkül ápoltak egy beteget, akiről később kiderült, koronavírus-fertőzött.
 

Mint arról csütörtökön mi is írtunk, komoly aggodalom volt a Szent János Kórház dolgozóinak körében, akik védőfelszerelés nélkül ápoltak egy beteget, akinek később pozitív lett a koronavírus-tesztje.

 

Most a 444.hu megtudta:

a beteggel hosszabb időre kapcsolatba lépő egészségügyi dolgozók közül két orvost és öt ápolót kórházi karanténba helyeztek, és őket tesztelik is. További négy ápoló házi karanténban van.

 

Az eredményeikről egyelőre nem tudni. A lap beszámol róla, hogy az osztályt, a János Kórház 14-es épületét csütörtök délután hivatali zár alá vették, fél nappal a beteg pozitív teszteredménye után.

 
Az épületben lévő betegek hozzátartozói közül sokan aggódnak, azt várnák, hogy a koronavírusos beteggel kapcsolatba került összes ápolót és orvost teszteljék, mielőtt folytatnák a munkát. A koronavírusos beteget egyágyas szobában ápolták, így közvetlen kapcsolatba nem kerülhetett a többi beteggel – írja a 444.hu.

 

A lap információi szerint

az épületben lévő dolgozók sebészi maszkokat és egyszer használatos gumikesztyűket kaptak, ebben közelítenek a még bent lévő betegetekhez. A koronavírus terjedésének megelőzése szempontjából biztos védelemnek számító FFP-maszk ugyanakkor nem áll a rendelkezésükre.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top