Belföld

Friss információk a magyarországi gyógyszerhiánnyal kapcsolatban

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Nincs és nem is lesz gyógyszerhiány, a felvásárlási roham indokolatlan – mondta országos tisztifőgyógyszerész a köztévé szombat esti műsorában.

 




El-Koulali Zakariás biztonságosnak nevezte a lakossági gyógyszerellátást, mivel – mint mondta – a kis- és nagykereskedői, valamint a gyártói tartalékok egyaránt elegendők. Gondot legfeljebb a logisztikában okozhat, hogy a járvány miatt az átlagot háromszorosan-négyszeresen is meghaladja a patikák forgalma az utóbbi napokban.

 

A szakember azt javasolta az időseknek, hogy a szabályok enyhítését kihasználva kérjenek meg másokat a gyógyszereik kiváltására. A receptekért sem kell személyesen elmenni, telefonon is lehet kérni az orvosoktól – tette hozzá. (MTI)

 

*** Az egyik gyógyszernagykereskedés informatikai rendszere pénteken leállt, így vannak gyógyszertárak, amelyek nem tudtak rendelni és ezekben a patikákban egyes gyógyszerek és készítmények hiánycikkek lehetnek. Egy lapunknak nyilatkozó gyógyszerés szombaton azt mondta, hogy előfordulhat, hogy hétfőn sem tudják még leadni rendeléseiket. Ebből a vásárlók annyit vetenek észre, hogy lassan leürülnek a polcok és a máskor azonnal rendelkezésre álló gyógyszerekre várni kell néhány napot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top