Politika

Modellszámítások alapján hamarosan hazánkban is így nőhet a fertőzöttek száma

Pestibulvar.hu

A koronavírus-járvány terjedésében hatalmas szerepet játszik az, hogy az egyes ország vezetői, milyen intézkedéseket hoznak meg, és mikor. Ezek az intézkedések sem garantálják, hogy egyáltalán nem lesznek betegek, de jelentősen visszaszorítják a vírus terjedését.




AZ ÚJ FERTŐZŐ VÍRUS TERJEDÉSE, EGY EGYSZERŰ EXPONENCIÁLIS FÜGGVÉNNYEL ÍRHATÓ LE. EZ ALAPJÁN PEDIG, EGYRE GYORSULÓ ÜTEMBEN JELENTKEZNEK AZ ÚJABB ÉS ÚJABB ESETEK.

 

Olaszországban, ahol most a legsúlyosabb a koronavírus-járvány, eleinte alig nőtt a regisztrált esetek száma. Február 1-től február 21-ig, csak 1 új esetet regisztráltak. Ezt követően robbant be, és szinte háromnaponta duplázódott a betegek száma – közölte a 444.hu.

MÁRCIUS 8-ÁN AZ OLASZOKNÁL MÁR 7375 BETEGET REGISZTRÁLTAK, MAJD VASÁRNAPRA EZ A SZÁM MÁR 24 747 LETT,

tehát hét nap alatt, egy 3,3-szoros növekedést lehetett megfigyelni.

Ahogy látom, Magyarország jelenleg még csak a járvány elején tart, egyelőre kevés új megbetegedést regisztrálnak naponta, de mivel a vírus jelen van, a lappangási idő pedig viszonylag hosszú, ez a szám hamarosan komoly növekedésnek indulhat.

 

A vírus gyors terjedését pedig egyedül a kormány, illetve a kormány által hozott intézkedések gátolhatnák meg, illetve lassíthatnák a terjedés ütemét. Az azonban egyelőre látszik, hogy a magyar kormány nincs a helyzet magaslatán. Szakértők és orvosok kérik, hogy hozzanak szigorúbb intézkedéseket, de még az iskolákat is csak március 16-tól, hétfőtől zárták be, míg a környező országok ezt a lépést is jóval hamarabb meghozták.




 

Arra is kérik a kormányt a szakértők, hogy hozzanak kijárási tilalmat, kérjenek meg mindenkit, hogy ne hagyják el otthonaikat, csak a boltok, gyógyszertárak maradjanak nyitva és csak korlátozott számban lépjenek utcára ha szükséges, illetve, hogy a kormány tegye lehetővé a több koronavírus-teszt elvégzését!

AMÍG EZEKET A LÉPÉSEKET NEM HOZZA MEG A FIDESZ, ADDIG SZINTE GARANTÁLHATÓ, HOGY NÁLUNK IS HASONLÓ MÉRTÉKBEN UGORHAT MEG A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, MINT OLASZORSZÁGBAN.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top