Politika

Tele időskorúakkal a tömegközlekedés: tízezrek szegik meg a biztonsági előírásokat

Képünk illusztráció

Hiába rendelték el elsősorban az idősebbek miatt az óvintézkedéseket, úgy néz ki, sokan közülük vagy nem értik, hogy miért érdemes betartani az előírásokat, vagy arra kényszerülnek, hogy muszáj legyen megszegniük azokat.




 

Hétfőtől új korszak köszöntött be Magyarországra, leálltak az iskolák, rengetegen otthonról dolgoznak, óriási a gazdasági bizonytalanság, tömegek féltik a megélhetésüket. A legtöbben ennek ellenére is értik, hogy az előírások bár kemények, összességében az ő érdeküket szolgálják. Azt is értik, hogy elsősorban nem azért hozták meg őket, hogy a fiatalabbakat védjék velük,

HANEM AZÉRT, HOGY NE KELLJEN IDŐ ELŐTT ELVESZTENI TÖMEGÉVEL AZ IDŐSEBBJEINKET.

 

Úgy tűnik, sajnos pont az idősebbek közül sokaknak ez még annyira nem mehetett át, az Index beszámolói szerint ugyanis

UGYANÚGY UTAZNAK MA IS TÖMEGÉVEL A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKÖN, MINT A JÁRVÁNYVESZÉLY ELŐTT.

 

A reggeli buszokon a posztíró egyetlen fiatalt, se diákot, se egyetemistát nem látott, annál több idős embert a 65 feletti korosztályból. Elsőre azt hitte, talán bevásárolni igyekeznek, vagy a piacra, de meglepődött, mert helyette átszálltak vele együtt a belváros felé tartó járatokra.

 

Ez persze csak egy történet a sok közül, de több helyről is ugyanezeket a történeteket hallottuk, mármint hogy úgy tűnik, sokan pont a legveszélyeztetettebb korosztályból vagy nem tartják fontosnak betartani az előírásokat, vagy olyan helyzetbe kényszerültek, amiben kénytelenek megszegni azokat.




 

Bárhogy is legyen, ha csak tehetjük, próbáljuk meg elkerülni a tömeges helyzeteket, az idősebb szeretteinknek pedig próbáljunk segíteni abban, hogy ne kelljen kitenniük magukat a magasabb kockázatnak! Jelenleg ennyit tehetünk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top