Politika

Leáll a győri Audi-gyár a koronajárvány miatt

nyugatifeny.hu

Első körben 30 napra, aztán meglátjuk.




A győri Audi-gyár termelését péntekig fokozatosan leállítják, jövő hétfőtől pedig nem termel a hazai operáció — tudta meg a Portfolio.

 

A német Volkswagen-csoport több üzemében is leállítja a termelést a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

 

Az InfoGyőr értesülései szerint a leállás első körben egy hónapra szól. Németországból kapott információik szerint egyelőre nincs szó elbocsátásokról.

 

A leállás egy részét fizetett szabadságként, egy másik részét állásidőként fogják elszámolni a dolgozóik felé, de lesznek olyan napok is, amikor csökkentett munkabért kap mindenki.

 




A beszámolók szerint a napokban több Volkswagen-üzem dolgozói között regisztráltak fertőzötteket, és megszigorították a higiéniai, járványvédelmi előírásokat.

 

A wolfsburgi tájékoztatón Frank Witter pénzügyi igazgató kiemelte: nem tudni, hogy a járvány milyen súlyosan és milyen hosszan hátráltatja a vállalatcsoportot, ezért szinte lehetetlen előrejelzést adni a pénzügyi hatásokról.

 

A csoporthoz a névadó Volkswagen mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Skoda autómárka, valamint a Ducati sportmotorkerékpár tartozik, és saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN tehergépjárműveket is a Volkswagen gyártja.

 

(Portfolio / 24.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top